POČELA VAKCINACIJA ZAPOSLENIH U ZIĐINU: Kriva kovid odsutnih radnika ide ka dole, ali ne sme biti opuštanja!
Vakcinacija u Srbiji, Foto: Emilija Jovanović

vakcinacija

POČELA VAKCINACIJA ZAPOSLENIH U ZIĐINU: Kriva kovid odsutnih radnika ide ka dole, ali ne sme biti opuštanja!

Vakcinacija je počela jutros od sedam časova, a obezbeđen je i prevoz

Objavljeno:

U kompaniji Serbia Zijin Copper počela je vakcinacija, čime se ta kompanija, kako je saopštila, pridružila masovnoj imunizaciji građana Bora i Majdanpeka.

Za zaposlene u borskom delu kompanije vakcinacija će trajati dva dana, 11. i 12. februara, a obavljaće se u Domu zdravlja.

Vakcinacija je počela jutros od sedam časova, a obezbeđen je i prevoz.

Radnici majdanpečkog ogranka Serbia Zijin Copper vakcinu će moći da prime danas i sutra od 11 sati, na punktu za imunizaciju pri tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi "Dr Veroljub Cakić".

U Boru je dosad već vakcinisano oko 4.500 ljudi, a u opštini Majdanpek 1.150 i među njima je svakako veliki broj zaposlenih u Serbia Zijin Copper i članova njihovih porodica, navedeno je u saopštenju.

Reč je o radnicima koji su sebe i svoje bližnje za imunizaciju ranije prijavili na e-portalu Vlade Srbije.

Za one koji se nisu opredelili za ovu opciju, a njih je oko 400, kompanija je, u saradnji sa Vladom Srbije, obezbedila dovoljne doze cepiva.

Samo dan nakon što je u Srbiju stiglo još pola miliona vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, a u Boru počela revakcijacija onih koji su prvu dozu cepiva protiv zaraznog virusa primili pre tri nedelje, Serbia Zijin Copper je posredstvom Sektora za bezbednost i zdravlje na radu ažurirala spiskove zaposlenih koji su izrazili želju da im kompanija organizuje imunizaciju.

"Nadamo se da će masovna vakcinacija dodatno poboljšati situaciju, ali će sve Vladine i kompanijske preventivne mere zaštite od virusa iz predostrožnosti ostati na snazi do daljeg. Vakcina sigurno podiže bedem imuniteta, ali je virus i dalje prisutan. Zbog toga ćemo u kompaniji nastaviti da poštujemo i proveravamo primenu propisanih mera prevencije", kazao je Jovica Radisavljević, direktor proizvodnje u Serbia Zijin Copper i predsednik Radne grupe za poslove rukovođenja i koordinaciju sprovođenja mera prevencije i kontrole.

Glavni inženjer u Serbia Zijin Copper Jiao Jianming kaže da kriva odsutnih radnika, zbog zaraze ili izolacije, ide na dole.

"Međutim, ne smemo, niti možemo zbog toga da se opuštamo. Moramo se ponašati u skladu sa merama prevencije iako ćemo biti sigurniji kada se vakcinišemo", naveo je on.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.