POTRESNA SCENA NA SRPSKOJ TV! Kada putujem po svetu uvek gledam da li ću negde videti SVOJU DECU
Živana Glišić, Foto: printscreen happy tv

Užas

POTRESNA SCENA NA SRPSKOJ TV! Kada putujem po svetu uvek gledam da li ću negde videti SVOJU DECU

Rodila sam živu decu, čak mislim da sam i nasilno porođana

Objavljeno:

Živana Glišić je, kako kaže, majka ukradenih beba, porodila se više puta, a samo jedno dete je u svoj dom ponela.

- Porodila sam se tri puta, a rodila sam četvoro dece. Imala sam blizanačku trudnoću, devojčica i dečak, rođeni su živi u Aranđelovcu 1977. godine, pod čudnim okolnostima su nestali i nisu mi dali da ih odnesem svojoj kući, nakon porođaja. U Višegradskoj sam sledeće godine rodila devojčicu. Imala je jedan kilogram i 650 grama, navodno je umrla nakon dva dana. Ono što je čudno je to da je dan pred navodnu smrt bebe kod mene došla žena koja je mene i mog supruga ispitala o svim pojedinostima, čime se bavimo, kada smo rođeni, da li smo imali nasledne bolesti i tome slično. Mislim da su moje bebe žive i imam osećaj da ću se sresti sa njima i da će me potražiti - kaže majka koja je još jednom na porođaj otišla 1979 godine kada je rodila sina, kojeg na svu sreću nije izgubila.

Kako kaže kada je rodila blizance, a nakon njihove navodne smrti, tada je počela da sumnja da njena deca nisu umrla. Jedino je ona u prevelikoj količini primala lek koji izaziva prevremenu trudnoću, pa su njena deca rođena u sedmom mesecu .

- Nijedna trudnica nije primala, kao i ja , lekove koji u velikoj meri izazivaju prevremenu trudnoću. Deca su mi pokazana živa, brzo potom su me odveli u drugu sobu. Nije bilo šansi da ih vidim. Sestra je rekla da deca verovatno neće izdržati i to je bila završena priča. Dobila sam tešku sepsu nakon tog porođaja jer nisu sproveli reviziju materice. Posle sam morala da primam velike doze pencilina kako bih preživela - priseća se potresena majka.

Sledeće dete je bilo vitalno, posetila je u inkobatoru, bila je živahna.

- Tražila sam da je sahranim. Tražila sam uzrok smrti. Samo sam dobila otpusnu listu. Tražila sam obdukcioni nalaz i nakon par meseci obdukcioni nalaz sam dobila, a u njemu je pisalo da je dete priminulo zato što mu se nije otvorilo levo plućno krilo - kaže Glišić.

Kada je Živana nakon porođaja blizanaca izašla iz bolnice nikakave podatke o prođaju nije dobila.

- Rodila sam živu decu, čak mislim da sam i nasilno porođana. Porodila me je Nada Petrović iz Aranđelovca. U sedmom mesecu je rekla da krenenem na pregled. Rečeno mi je da je porođaj krenuo, a ja uopšte nisam dobila kontrakcije. Za blizance nisam dobila nikakve podatke, ni koliko su teški. Doneli su mi ih na nekakvom poslužavniku, medicinskom. Ništa mi nisu rekli posle toga - ističe nesrećna žena.

Medicinski radnici su nešto znali?

Kako kaže Živana Glišić, radnici iz bolnice su želeli da joj pomognu.

- Hteli su iz bolnice da mi pomognu. Medicninske sestre su znale za slučaj i želele su da mi pomognu kao svedoci.

Glišić kaže da njen suprug posle tog porođaja nije krio bes, hteo je da napravi haos u bolnici, zbog raznih propusta kako u porđaju supruge tako i zbog nestanka dece.

- Tražila sam ih, da ih nosim decu kući, rekli su da idu u medicinski otpad. Za blizance nisam dobila nikakvu informaciju. Jedino su za devojčicu rekli da je umrla - objašnjava majka.

Živana Glišić navodi da je u sebi jednostavno znala da njena deca nisu umrla. Nikada nije zapalila sveće za svoju decu.

- Godine 2003. sam dobila informaciju da su moja deca verovatno urkadena. Bebe su ličile na mene. Prepoznala bih ih. Kad putujem po svetu uvek gledam da li ću ih prepoznati negde u nekom delu sveta. Kada će se sve ovo završiti i da li ću ja biti živa to ne znam, ali kada umrem gledaću ih sa neba - zakjučuje majka u potrazi za svojom decom.

(Espreso / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.