OVAJ ČOVEK JE STRAŠNO VREĐAO ROMSKO DETE: Jezivo je - NISU SVAČIJA USTA ZASLUŽILA DA JEDU HLEB! (VIDEO)
Rasizam u centru Beograda, Foto: Printscreen Youtube

sram da te bude

OVAJ ČOVEK JE STRAŠNO VREĐAO ROMSKO DETE: Jezivo je - NISU SVAČIJA USTA ZASLUŽILA DA JEDU HLEB! (VIDEO)

Na snimku koji je objavljen se čuje kako stariji sugrađanin u Knez Mihailovoj diskriminiše i vređa dete romskog porekla...

Objavljeno: 19:06h

Pokret Opre Roma Srbija je doneo odluku da reaguje povodom video snimka koji je nedavno objavljen na Youtube kanalu "Kimi's life" i podnese prijavu u policiji, kao i povereniku za zaštitu ravnopravnosti protiv čoveka koji je u centru Beograda na gnusan način vređao i omalovažavao romsko dete.

Naime, na snimku koji je objavljen se čuje kako stariji sugrađanin u Knez Mihailovoj diskriminiše i vređa dete romskog porekla.

- Imaš li ti televiziju? Je*uckaš li šta, vi cigani se je*ete sa 5 godina? Ciganin, to treba ubiti. On čovek? Nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb, priča ovaj stariji gospodin i negoduje što ga usput snimaju.

Pogledajte ovaj skandalozni snimak:

Kako su iz pokreta Opre Roma objasnili, stigao je odgovor MUP-a sa obaveštenjem da je izveštaj dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao dopuna prethodno dostavljene prijave.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković kaže za Espreso.co.rs kako pritužba koja je u medijima najavljena povodom konkretnog slučaja još uvek nije stigla.

- Na osnovu onoga što smo videli u prilogu, može se reći da je ovakvo ponašanje nedopustivo i za svaku osudu. Izjava da dečaka romske nacionalnosti „ treba ubiti“ ili da „nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb“ je rasistička i duboko uznemiravajuća. Zabrinjavajuće je da još uvek postoji ovakav način razmišljanja kod pojedinih gradjana, a o kakvoj se povredi prava radi odlučićemo u konkretnom postupku po pritužbi, objasnila je Brankica za naš portal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.