UMRO RADE ĆIRIĆ! Heroj je ratovao na Kosovu i u Vukovaru, a nije imao ni zdravstvenu knjižicu! (FOTO)
Rade Ćirić, Foto: Privatna arhiva

tuga!

UMRO RADE ĆIRIĆ! Heroj je ratovao na Kosovu i u Vukovaru, a nije imao ni zdravstvenu knjižicu! (FOTO)

Rade i njegov rođen i brat su bili učesnici ratova na Kosovu i u Vukovaru, ali su obojica nakon toga rešila da prekinu kontakt....

Objavljeno:

Rade Ćirić iz sela Sinja Glava se celog života mučio kako bi živeo kao čovek. Nažalost, objavljena je tužna vest. Nesrećni čovek je preminuo.

Sećate se Radeta Vuka iz Sinje Glave? Pokoj mu napaćenoj duši i laka mu crna zemlja. Danas mu je bila sahrana

Posted by Milan Radovanovic on Уторак, 09. фебруар 2021.

Podsetimo, on je živeo u potpunoj nemaštini, u kući bez krova, vrata, prozora. Nema struju ni vodu, nema nijedan dinar prihoda, a na svu muku je oboleo, a nije imao ni zdravstvenu knjižicu.

Naime, Rade i njegov rođen i brat su bili učesnici ratova na Kosovu i u Vukovaru, ali su obojica nakon toga rešila da prekinu kontakt.

Zbog njegovog lošeg zdravlja, videli su se nakon mnogo godina. Njegov brat se takođe nalazio u teškom materijalnom stanju, radio je u šumi i bavio se sečom drveća. Takođe, jedva je spajao kraj sa krajem.

Rade Ćirić
foto: Privatna arhiva

Kada su se braća konačno srela u bolnici gde se Rade nalazio neko vreme, suze su im potekle, što zbog bola, uspomena, ali i ponovnog susreta.

Milan Radovanović koji živi u susednom selu govorio je nedavno kako se Rade nije osećao dobro.

- Rade se žalio da ga je bolelo u grudima, da mu je hladno, a na jednu nogu uopšte nije mogao da se osloni. Sreo se sa bratom u bolnici i to mu je malo popravilo raspoloženje, pričao je Milan tada za Espreso.

Rade Ćirić
foto: Privatna arhiva

Naime, Radeta su radioamateri pronašli u veoma teškom stanju, sa brojnim povredama i teško obolelog, nakon čega su ga odmah transportovali do bolnice gde je zbrinut.

Rade Ćirić
foto: Privatna arhiva

Milan nam je takođe ranije rekao kako je kuća u kojoj živi Rade totalno uništena, sa rupama u podu, a živi bez vode i struje.

- Kada smo ga našli, Rade je bio skroz dehidrirao, a kada smo mu dali da pije vodu, jedva je došao sebi. Našli smo ga u kući bez prozora umotanog u par ćebadi. On ima povrede po rukama i nogama jer živi u nehumanim uslovima, objašnjavao je tada Radovanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.