Vučević: Uzajamni dobri odnosi sa Slovacima pokazatelj da smo spremni da pravimo zajedničku budućnost
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Foto: Nemanja Nikolić

vesti

Vučević: Uzajamni dobri odnosi sa Slovacima pokazatelj da smo spremni da pravimo zajedničku budućnost

- Ove godine proslavljaju 100 godina osamostaljenja crkve u Srbiji i za sve to vreme naša zemlja se prema njima, njihovoj zajednici i crkvi odnosila sa velikim poštovanjem - rekao je Vučević

Objavljeno:

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada razgovarao je sa biskupom Slovačke evangeličke crkve u Srbiji Jaroslavom Javornjikom.

- Slovaci, dragi prijatelji i komšije, već dugo žive s nama i uvek su bili iskreni prijatelji srpskog naroda i države. Ove godine proslavljaju 100 godina osamostaljenja crkve u Srbiji i za sve to vreme naša zemlja se prema njima, njihovoj zajednici i crkvi odnosila sa velikim poštovanjem. Istorija Slovaka u Vojvodini počela je još krajem 17. veka, a uzajamni dobri odnosi su pokazatelj da smo spremni da i u narednim vremenima pravimo zajedničku budućnost. Uvek mi je zadovoljstvo razmeniti iskustva i čuti kako ovaj bratski narod živi u našem gradu, našoj zemlji, zato sam jutros uživao u razgovoru sa biskupom Slovačke evangeličke crkve u Srbiji Jaroslavom Javornjikom - naveo je on.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.