NIŠTA OD POPUŠTANJA MERA! Kon objavio zabrinjavajuće vesti o BRITANSKOM SOJU KORONE U SRBIJI
Dr Predrag Kon, Foto: Printcsreen/Youtube

ODLUČENO

NIŠTA OD POPUŠTANJA MERA! Kon objavio zabrinjavajuće vesti o BRITANSKOM SOJU KORONE U SRBIJI

- Sve od mera ostaje kako je do sada bilo, nema nikvakog popuštanja - rekao je dr Kon

Objavljeno: 11:39h

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon izjavio nakon sednice, da sve mere uvedene protiv koronavirusa, ostaju do daljnjeg i da nije bilo ni govora o njihovom popuštanju.

– Sve od mera ostaje kako je do sada bilo, nema nikvakog popuštanja – rekao je dr Kon nakon sednice, i dodao da nažalost imamo blagi porast brojki zbog povratka sa skijališta i pojave britanskog soja.

Predrag Kon je saopštio da sve mere ostaju na snazi do daljnjeg. Kon je rekao i da se fudbalska utakmica Crvena Zvezda - Milan nije pominjala na sednici štaba.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je bio izričit da se mere ne poštuju dovoljno i da je to, kaže, svima jasno, s obzirom na rezultate koji se beleže.

Struka ukazuje da je i dalje potreban oprez, jer su brojevi obolelih i hospitalizovanih i dalje visoki, te da je još rano za popuštanje mera.

Na prethodnoj sednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mere.

U Srbiji i dalje imamo oko 2.000 zaraženih za 24 časa, nešto više od 3.800 pacijenata je hospitalizovano, a broj osoba na respiratorima trenutno iznosi 128. Iako je je do sada, zajedno sa drugom dozom, u Srbiji vakcinisano više od pola miliona ljudi, epidemiološka situacija i dalje ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.