POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Nesuglasice među članovima, na stolu i PRODUŽETAK RADNOG VREMENA!
Počela sednica, Foto: Kurir.rs

VAŽNE ODLUKE

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Nesuglasice među članovima, na stolu i PRODUŽETAK RADNOG VREMENA!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je bio izričit da se mere ne poštuju dovoljno

Objavljeno:

Sednica Kriznog štaba, na kojoj se analizira epidemiološka situacija, počela je u 10 sati. Na prethodnoj sednici 29. januara Krizni štab je odlučio da do daljeg ne popušta epidemiološke mere.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je bio izričit da se mere ne poštuju dovoljno i da je to, kaže, svima jasno, s obzirom na rezultate koji se beleže.

Struka ukazuje da je i dalje potreban oprez, jer su brojevi obolelih i hospitalizovanih i dalje visoki, te da je još rano za popuštanje mera.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član štaba rekao je da jedan od razloga koji govori da ne bi trebalo popuštati mere i taj što se povećava broj prvih pregleda u kovid ambulantama, kao i lepo vreme usled kojeg su se mnogi opustili što može dovesti do blagog povećanja broja obolelih.

"Moramo reći i podsetiti da mi imamo između 1.600 i 2.000 novozaraženih, što je visok broj, a situaciju možemo nazvati "stabilno lošom". Dakle, nije to dobro, ali su brojevi tu negde i daleko je bolje od onoga kada smo imali 4.000 pa i do 10.000 zaraženih po danu. Mnogo sporije ide opadanje nego što smo očekivali jer smo prošli dosta dobro tokom praznika, ali nema nekog značajnog pada i ako bismo popustili sa merama, to bi bilo rizično", rekao je član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

S druge strane, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče je rekao da očekuje da će "radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo do 22 sata već sledeće nedelje" jer, kako je istakao, "u Srbiji se već sprovodi vakcinacija i nema dramatičnog skoka u broju zaraženih virusom korona".

"Nadam se da će se to desiti, jer mislim da je prošlo suviše vremena. Mi smo zemlja koja već vakciniše svoje stanovništvo i u kojoj nema dramatičnog skoka u broju zaraženih. Uspeli smo da nađemo meru između rada privrede i zaštite zdravlja i očekujem da će radno vreme biti produženo već sledeće nedelje", rekao je Vesić gostujući na K1.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.