NUKLEARNA BOMBA U BOSNI, JEDNA PORUKA HRVATIMA I SNOVI O ČVARCIMA: Kratki Espreso za 9. februar (VIDEO)
Kratki Espreso, Foto: Ilustracija Espreso.co.rs

kratki espreso

NUKLEARNA BOMBA U BOSNI, JEDNA PORUKA HRVATIMA I SNOVI O ČVARCIMA: Kratki Espreso za 9. februar (VIDEO)

Kratki Espreso je ponovo sa vama!

Objavljeno: 09:52h

Vratio se Kratki Espreso! Najkraća i najzanimljivija forma vesti u Srbiji je ponovo pred vama, a danas je sa vama Bojana Petrović. Bojana je za vas izabrala, po njenom mišljenju, najzanimljivije vesti u protekla 24 sata, i dala je svoj komentar na njih. Malo ozbiljno, malo u šali. Uživajte:

1. Bosanac Nedžib Murtić patentirao je novu vrstu nuklearne bombe, koja, kako tvrdi, ima potencijal da promeni svet koji poznajemo. Izum spada u oblast atomskog fuzionog oružja koje koristi atomsko jezgro kiseonika i azota za stvaranje eksplozije, navodi se u pojašnjenju patenta Nedžiba Murtića. Bosanci u posedu atomskog naoružanja... Šta vi mislite, dragi čitaoci, DA LI JE OVO PAMETNA IDEJA? 2. Hrvatska Radio-televizija (HRT) je emitovala prilog u kojem se sa oduševljenjem govori o učenici Tei Lončar (17), koja je "za samo tri godine savršeno ovladala hrvatskim jezikom", iako se hrvatski i srpski toliko mnogo razlikuju.

Poruku kolegama sa Hrvatske Radio-televizije koji su pripremili ovaj izuzetan prilog ja ću da izgovorim na srpskom, a ispod će biti titl na hrvatskom, kako bi je i oni razumeli, zbog velike razlike između ova dva jezika: KOLEGE, DA LI STE VI NORMALNI? 3. Poštovani čitaoci, juče sam ja, Bojana Petrović, odlučila da postanem vegetarijanka, i odreknem se svog omiljenog mesa na celih nedelju dana. Verujte, nije mi lako, sanjala sam sinoć čvarke, znate, ja sam iz Vojvodine... U svakom slučaju, podržite me, lajkujte, komentarišite, ne dajte mi da odustanem!

A, da li ste znali da je vegetarijanstvo staro skoro koliko i sama ljudska vrsta? Prvi vegetarijanci su bili prisutni još u starijem kamenom dobu - još otkad je prvi pećinski čovek koji nije uspevao da uhvati plen bacio koplje i u frustraciji rekao svima - ne jedem ništa što ima mozak! 4. Kanađanka srpskog porekla, Juliana Pandurević, pokrenula je peticiju za sklanjanje sramne kritike u Los Anđeles Tajmsu, u kojoj je potpuno ocrnjen srpski kandidat za Oskara "Dara iz Jasenovca". U ovom sramnom tekstu insinuira se da je Predrag Gaga Antonijević zloupotrebio Holokaust i, kako je rekao "kritičar", "logor za ubijanje Jevreja Jasenovac", kako bi maltene izmislio da su tamo ubijani i Srbi i srpska deca.

Ovo je velika sramota! Potpišite peticiju, imate je na Espresu, potrebno je samo da upišete ime, prezime i e-mail adresu.

5. Za kraj smo ostavili jednu fotografiju koja će vas navesti na razmišljanje. Naime, radi se o fotki koja je obišla svet i oko koje je nastalo mnogo polemike. Radi se o čoveku na skijama... ili je ipak u pitanju pas? Šta vi kažete?

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.