VODITE RAČUNA: Ovih 5 zdravstvenih stanja mogu vam povećati šanse da vam se vrati korona virus!
Korona virus, Foto: Profimedia

PAŽNJA

VODITE RAČUNA: Ovih 5 zdravstvenih stanja mogu vam povećati šanse da vam se vrati korona virus!

Osobe koje se ponovno zaraze korona virusom mogu imati poteškoće s disanjem i bolove u mišićima

Objavljeno:

Prema studiji koju su proveli istraživači iz SAD-a, ponovna zaraza koron avirusom može biti popraćena blažim simptomima nego što je to bilo tokom prve infekcije.

U studiji objavljenoj u časopisu BMJ Case Reports navedeno je i nekoliko zdravstvenih stanja koji mogu povećati šanse za ponovnu zarazu korona virusom. Evo koja su to zdravstvena stanja.

Korona virus
foto: Profimedia

1.Dijabetes Mnoga istraživanja do sada pokazala su da koronavirus posebno može iscrpiti dijabetičare. Nova studija takođe sugeriše da su dijabetičari skloniji ponovnoj zarazi koronavirusom.

2.Problemi sa štitnom žlezdom Problemi sa štitnom žlezdom mogu pogoršati simptome kovida-19, a osobe s ovim problemima mogu biti sklonije reinfekciji, odnosno ponovnoj zarazi koronavirusom.

3.Gojaznost Prethodne studije pokazale su da su gojazne osobe osetljivije na infekciju koronavirusom te da mogu imati izraženije simptome ove bolesti. Osim toga, gojaznost takođe može povećati verovatnost da se osoba ponovno zarazi koronavirusom.

4.Životno doba Prema dosadašnjim istraživanjima, imunološki odgovor s godinama opada zbog čega su starije osobe osetljivije na ponovnu infekciju koronavirusom.

5.Hronične respiratorne bolesti Kovid-19 je pre svega respiratorna bolest te napada disjne organe, zbog čega su osobe koje imaju hronične respiratorne bolesti osetljivije na zarazu koronavirusom.

Osobe koje se ponovno zaraze korona virusom mogu imati poteškoće s disanjem i bolove u mišićima, prenosi Business Line.

Korona virus
foto: Profimedia

Bonus video:

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.