Ministar Stefanović: Nastavićemo da ulažemo i razvijamo "Zastava film"
Nastavićemo da ulažemo i razvijamo "Zastava film", Foto: mod.gov.rs

72 GODINE POSTOJANJA

Ministar Stefanović: Nastavićemo da ulažemo i razvijamo "Zastava film"

Na kraju današnjeg obilaska, u znak sećanja na posetu, direktor "Zastava filma" potpukovnik Ikonić, u ime kolektiva Vojnofilmskog centra, uručio je ministru Stefanoviću eksponat u obliku filmske trake sa posvetom

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnofilmski centar "Zastava film", ustanovu u sastavu Uprave za odnose sa javnošću, koja je nedavno obeležila 72 godine postojanja. O rezultatima rada Vojnofilmskog centra "Zastava film" i planovima za budućnost, ministra odbrane informisao je direktor tog centra potpukovnik Goran Ikonić, a tokom posete ministru Stefanoviću su prikazani nastavni filmovi "Taktičko-tehnički zborovi", "Otvoreni dani" i "Spomen-sobe", koji su pripremljeni za fakultativni predmet "Osnove sistema odbrane Republike Srbije".

- Drago mi je da vidim da "Zastava film" i danas čuva tradiciju naše vojske, da čuva uspomenu na sva ona slavna vremena i Prvog i Drugog svetskog rata, da čuva sve ono što je vojska nakon toga učinila za ovu zemlju i da čuva uspomenu na sve one divne ljude koji su i u ovoj kući i u čitavoj vojsci uspeli da učine herojske podvige, da učine da zapamtimo zbog čega su uvek bili sa takvim poverenjem naroda i zbog čega su tako dobro čuvali slobodu naše otadžbine. Drago mi je da vidim da ljudi iz "Zastava filma" i Uprave za odnose sa javnošću razmišljaju kako da unapredimo njihov rad, kako da unapredimo sve ono što ovu kuću čini tako velikom i da u budućnosti nastave da se bave filmskom delatnošću - istakao je ministar Stefanović.

Nebojša Stefanović
foto: mod.gov.rs

On je podsetio da "Zastava film" snima i filmove edukativnog karaktera koji pomažu da naša deca uče o našoj istoriji, tradiciji, o slavi koju je vojska donela našoj zemlji. - Zato želim da im pružim svu moguću podršku da nastave investicije i u opremu i u tehniku i u sredstva i u ljude i njihova primanja i da pomognemo da oni u narednim godinama budu ponos naše otadžbine i ponos naše vojske. Učiniću sve što mogu i da u projektima koji slede ova kuća dobije adekvatne prostorije, adekvatnu opremu i da zajednički gradimo jedan novi sistem koji će pomoći da naša deca dobiju najkvalitetnije filmove o svojoj vojsci, o našoj tehnici, o svemu što vojska kupuje, nabavlja, oprema se i zbog čega jeste tako moćan garant stabilnosti naše zemlje, ali naravno i da pomognemo svim drugim građanima da imaju uvid u to što "Zastava film" radi, šta je to što snima i da se podsete nekih filmova koji su donosili sjajne nagrade širom sveta i da sa takvom tradicijom nastavimo i u budućnosti - naglasio je ministar Stefanović. Na kraju današnjeg obilaska, u znak sećanja na posetu, direktor "Zastava filma" potpukovnik Ikonić, u ime kolektiva Vojnofilmskog centra, uručio je ministru Stefanoviću eksponat u obliku filmske trake sa posvetom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.