OVAJ ENGLEZ BAŠ OZBILJNO HVALI BEOGRAD I SRBIJU! Ako ga vidite negde, ČASTITE GA PIVO OBAVEZNO! (VIDEO)
Birmze putuje po Beogradu, Foto: Foto: Youtube/BIRMZE

fantastično

OVAJ ENGLEZ BAŠ OZBILJNO HVALI BEOGRAD I SRBIJU! Ako ga vidite negde, ČASTITE GA PIVO OBAVEZNO! (VIDEO)

Kako je i sam rekao on se vrlo brzo snašao u prestonici Srbije, a njegova polazna tačka bila je Kalemegdan

Objavljeno:

Prvi put sam u Srbiji i glavnom gradu Beogradu i moram biti iskren kad sam stigao, bio sam pomalo u šoku i osetio sam strahopoštovanje prema gradu! Beograd je stvrano veliki grad!

Ovako započinje svoju priču turistički bloger iz Engleske koji stoji iza Jutjub kanala "Birmze" na kome možete da vidite kako Srbija izgleda u očima jednog stranca.

Kako je i sam rekao on se vrlo brzo snašao u prestonici Srbije, a njegova polazna tačka bila je Kalemegdan.

"Polazna tačka mi je bila na Beogradskoj tvrđavi koja se zove Kalemegdan na vrhu Knez Mihailove ulice (glavna ulica u gradu, oko par minuta vožnje pešice do tvrđave) i tada je usledio najveći šok. Nisam mogao da verujem pogledu koji se prostirao sa tvrđave na reke Savu i Dunav, bilo je apsolutno zapanjujuće! U tom trenutku sam se navukao na Srbiju", napisao je Englez u opisu svog videa.

Osim toga, on je u Beogradu boravio i uoči Božića gde je snimio prilog ispred Crkve Svetog Save, gde se kako je rekao osećala posebna atmosfera i tim povodom poželeo je svim Srbima Božić.

Naravno kao i svaki stranac Birmz je probao naše domaće specijalitete i ni malo nije ostao ravnodušan.

"Gledajte me kako prvi put probam Sarmu u Beogradu, Srbija. Sarma je tradicionalno srpsko jelo koje je veoma popularno i posebno oko praznika. Zaista sam impresioniran srpskom hranom koju sam probao na ovom putovanju i čuvši mnogo o tome koliko je dobra sarma, mogu da kažem da sam zaista uzbuđen što probam ovo jelo", rekao je Englez.

S obzirom na to da nas bije glas da smo nebezbedna zemlja, Englez se dotakao i te teme i rešio da proveri tvrdnje tako što je usred noći šetao centrom Beograda.

"Kretao sam se od Knez Mihailove ulice sve do Hrama Svetog Save , razgledavajući sve lepo osvetljene znamenitosti Beograda po mraku. Ovaj neverovatni srpski grad izgleda potpuno drugačije noću. Toplo preporučujem putovanje u istraživanje Srbije. Glavni grad Beograd obavezno treba posetiti", napisao je on.

Mnogo ljudi, desetine hiljada njih, je pogledalo ove njegove snimke, a mnogi su prepoznali njegovu iskrenost i istinsku fascinaciju Beogradom i Srbijom, i najavili da će i sami doći da dožive isto što i on.

Nikad bolja reklama za Srbiju i Beograd, složićete se.

Zato, ako negde naletite na ovog bradonju, častite ga pivo, zaslužio je!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.