GREH OD BOGA! Vandali oskrnavili srpsku svetinju u Crnoj Gori, gde će vam duša?
Cetinjski manastir/Ilustracija, Foto: Foto: Youtube/Duklja - Zeta - Crna Gora

užasno

GREH OD BOGA! Vandali oskrnavili srpsku svetinju u Crnoj Gori, gde će vam duša?

Ovo nedelo ima svog neposrednog izvršioca, ali ima i desetine i stotine inspiratora

Objavljeno: 10:21h

Kampanja protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske Pravoslavne Crkve, nažalost, ne prestaje.

U nekoj od prethodnih noći, nepoznati pojedinac, ili pak više njih, usudilo se, da polomi i ukloni krst sa kapije Cetinjskog manastira, kroz koju se prolazi do sedišta Mitropolije i manastirskog konaka.

Ova kapija je tu od vremena Mitropolita crnogorsko-primorskog (prethodno Mitropolita pećkog i potonjeg Patrijarha srpskog) dr Gavrila Dožića, te je, dakle, u svojih stotinjak godina pregurala i okupaciju Drugog svetskog rata i decenije režima, blago rečeno, nenaklonjenog Crkvi, i devedesete godine prošlog veka u kojima je oko manastira više puta bilo nasilnih incidenata.

Nažalost, nije odolela kukavičkom skrnavljenju, izvršenom, najverovatnije, pod okriljem noći, kad se većina nepočinstava i čini.

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) pozvala je danas osobu ili više njih da vrate krst koji su skinuli sa kapije kroz koju se prolazi do sedišta Mitropolije i Manastirskog konaka.

Iz MCP je saopšteno da je do skrnavljenja došlo u nekoj o prethodnih noći.

Smatraju da je teško da može da se računa na savest onoga ko je to uradio, ali ga, navodi se u saopštenju, Mitropolija ipak javno poziva da krst ostavi pred kapijom.

Slučaj je prijavljen policiji, a u MCP-u očekuju da će počinilac brzo biti pronađen.

Najavljeno je i da će prijavu povući, ako krst bud vraćen.

"Ovo nedelo ima svog neposrednog izvršioca, ali ima i desetine i stotine inspiratora, koji uporno Crkvu lažno optužuju za sve društvene probleme i predstavljaju je kao neprijatelja Crne Gore, što je ogavna i bestidna laž", navedeno je u saopštenju.

Teško da možemo računati na savest onoga ko je ovako nešto uradio, ali ako je u njemu ostalo i trunke čojstva, javno ga pozivamo da krst ostavi pred obezglavljenom kapijom. Može i po noći, kad niko ne gleda, kako ga je i uklonio.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.