KADA GRAĐANI MOGU OČEKIVATI POZIV I GDE ĆE PRIMITI DRUGU DOZU? Direktor e-Uprave saopštio detalje
Direktor E-uprave Milhajlo Jovanović, Foto: Printscreen/youtube

OBRATITE PAŽNJU

KADA GRAĐANI MOGU OČEKIVATI POZIV I GDE ĆE PRIMITI DRUGU DOZU? Direktor e-Uprave saopštio detalje

Osim preko e-Uprave građani se za vakcinaciju prijavljuju i na broj 0800 222 334 a lokalne samouprave, takođe, imaju brojeve telefona za prijavljivanje

Objavljeno:

Direktor kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović izjavio je za RTS: "Princip prijavljivanja za vakcinaciju preko e-Uprave omogućio je da prioritetne grupe, pre svega zdravstveni radnici i najstariji sugrađani, prvi stignu do vakcine".

U Srbiji je do sada više od 508.000 građana primilo prvu dozu vakcine dok je 19.000 i revakcinisamo. Blizu milion građana izrazilo je želju da se vakciniše, rekao je Mihailo Jovanović.

Osim preko e-Uprave građani se za vakcinaciju prijavljuju i na broj 0800 222 334 a lokalne samouprave, takođe, imaju brojeve telefona za prijavljivanje.

- Princip prijavljivanja preko e-Uprave omogućio nam je da upravo najstariji građani i zdravstveni radnici stignu prvi do vakcine - rekao je Jovanović.

"Ozbiljan logistički posao"

Prema njegovim rečima građani su poslušali savete i najveći broj se izjasnio da bi primio bilo koju vakcinu koju naša Agencija za lekove odobri.

- To je ozbiljan logistički posao i poruka građanima je da u isti dan kada su primili vakcinu posle tri nedelje treba da prime i revakcinu. Dva dana pre toga dobiće i poruku i idu na isto mesto gde su primili prvu dozu - objasnio je Jovanović.

On kaže da će se otvoriti i novi punktovi kako na ista mesta ne bi išli i oni koji primaju prvu dozu i oni koji primaju drugu.

Nema zloupotreba

Građani ne treba da brinu, kaže Jovanović, i svi koji su se vakcinisali dobiće i drugu dozu a takođe i svi koji su se prijavili a još nisu dobili poziv biće vakcinisani.

Zlupotreba, kaže, nema upravo zato što je sistem napravljen tako da prati sve faze vakcinisanja. Takođe, svi oni koji žive i rade u Srbiji imaju pravo da se prijave i da budu vakcinisani.

- Pored naših građana za vakcinu mogu da se prijave i strani državljani koji žive i rade u Srbiji. Oni, međutim, predstavljaju svega osam promila - rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović.

juče je najavoljo da će od ponedeljka, 9. februara, početi davanje druge doze onim građanima koji su prvi dobili vakcinu na početku masovne imunizacije kod nas.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.