JOŠ JEDNA OPŠTINA U SRBIJI UKINULA VANREDNU SITUACIJU: Stanje je mnogo bolje, sve je manje obolelih
U martu 2020. je proglašena kovid epidemija, nakon čega su otvorene dve kovid ambulante pri Domu zdravlja koje su neprestano, sa maksimalnim kapacitetima,ukazivali zdravstvenu pomoć kovid obolelima, Foto: RINA

ZNATNO BOLJA SITUACIJA

JOŠ JEDNA OPŠTINA U SRBIJI UKINULA VANREDNU SITUACIJU: Stanje je mnogo bolje, sve je manje obolelih

U poslednjih deset dana registrovano je do 20 obolelih

Objavljeno:

Opštinski štab za vanredne situacije je na svojoj današnjoj sednici doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Lučani koja je uvedena krajem novembra prošle godine, imajući u vidu značajno bolju situaciju vezanu za širenje epidemije Kovid 19.

Trenutno se leči 51 lice od aktuelnog virusa. U poslednjih deset dana registrovano je do 20 obolelih, a za poslednja tri meseca ukupno 1240 obolelih od virusa. Samo tokom decembra,od ovog virusa je obolelo oko 700 ljudi. Do sada je 1.162 ljudi primilo vakcinu. Prijava za imunizaciju se redovno i isključivo obavlja preko republičkog kol centra ili e-uprave.

U martu 2020. je proglašena kovid epidemija, nakon čega su otvorene dve kovid ambulante pri Domu zdravlja koje su neprestano, sa maksimalnim kapacitetima,ukazivali zdravstvenu pomoć kovid obolelima.

Opštinska uprava je formirala kol centre za dostavu hrane i lekova najugroženijim građanima, JKP „Komunalac“ vršio svakodnevnu dezinfekciju javnih ustanova, stambenih zajednica i frekventnih puteva i ulica., Crveni krst i Centar za socijalni rad intenzivirao brigu o najstarijima i socijalno najugroženijima.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.