JOŠ JEDNA POTVRDA VELIKOG PRIJATELJSTVA IZMEĐU SRBIJE I KINE! Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta
Potpisivanje memoranduma, Foto: Ministarstvo omladine i sporta

vesti

JOŠ JEDNA POTVRDA VELIKOG PRIJATELJSTVA IZMEĐU SRBIJE I KINE! Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta

Ministar Udovičić je iskoristio priliku da izrazi veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini na nesebičnoj pomoći posebno tokom pandemije, a zahvaljujući kojoj je započeta imunizacija građana Republike Srbije, uključujući i sportiste

Objavljeno:

Kako je saopšteno, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Opšte uprave za sport Narodne Republike Kine Gou Džungven potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti sporta koji predstavlja formalizaciju i do sada uspešne, obostrane i prijateljske saradnje dve države u oblasti sporta.

Time je potvrđeno strateško partnerstvo dveju zemalja, koje ima veliki i višestruki značaj.

Tokom bilateralnog sastanka koji je prethodio potpisivanju Memoranduma ministar Udovičić i direktor Gou Džungven razgovarali su i o izuzetno efektivnim ekonomskim i drugim merama koje su, zbog aktuelne pandemije, preduzele dve države kako bi podržale nacionalne sisteme sporta.

Vanja Udovičić
foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar Udovičić je iskoristio priliku da izrazi veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini na nesebičnoj pomoći posebno tokom pandemije, a zahvaljujući kojoj je započeta imunizacija građana Republike Srbije, uključujući i sportiste.

Takođe, ministar Udovičić i direktor Gou izrazili su i za ubuduće obostranu spremnost Srbije i Kine da dodatno institucionalno jačaju već veoma bogatu saradnju i razmenjuju iskustva o razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportskoj infrastrukturi i sportskom turizmu.

Potpisivanjem ovog Memoranduma postavljeni temelji sistemske saradnje će se dodatno osnažiti i potvrditi tradicionalno dobri odnosi zasnovani na obostranom prijateljstvu i poverenju dveju zemalja.

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.