VELIKA ZAINTERESOVANOST LESKOVČANA: Do sada je vakcinu primilo 7,5 odsto građana!
Vakcinacija, Foto: Emilija Jovanović

vakcinacija

VELIKA ZAINTERESOVANOST LESKOVČANA: Do sada je vakcinu primilo 7,5 odsto građana!

Za danas je planirano da bude vakcinisano oko 150 Leskovčana, a kako je naveo doktor Nedeljković, bilo je dana kada su vakcinisali i oko hiljadu građana dnevno

Objavljeno:

Kako saznajemo, zabeležena je velika zainteresovanoist za vakcinu protiv korona virusa u Leskovcu, što pokazuju i rezultati da je od početka imunizacije vakcinu primilo već 7,5 odsto ukupnog stanovništva toga grada. Nešto manje je na nivou Jablaničkog okruga, gde taj broj iznosi oko sedam odsto.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja u Leskovcu Časlav Nedeljković rekao je za TV Prva da je zainteresovanost velika, a da se trenutno vrši samo vakcinacija Leskovčana.

Za danas je planirano da bude vakcinisano oko 150 Leskovčana, a kako je naveo doktor Nedeljković, bilo je dana kada su vakcinisali i oko hiljadu građana dnevno.

- Najvažnije je da nema problema što se tiče samog toka vakcinacije, a do sada nije bilo neželjenih događaja - izjavio je Nedeljković.

S obzirom da je Leskovac razuđen kada je reč o naseljenim mestima kojih ima 144, kako je objasnio Nedeljković, u većim naseljenim mestima otvoreni su punktovi gde mogu da se vakcinišu, a koji su bliži građanima.

Vakcinacija u Leskovcu se trenutno vrši kineskom vakcinom Sinofarm, a Nedeljković ističe i da su tri mobilne ekipe na terenu tako da će i Leskovčani koji su nepokretni, a koji su se prijavili na portalu eUprava biti vakcinisati u toku dana.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.