VUČEVIĆ: Ponosan sam na to šta je Novi Sad 2021. godine - grad u kojem su prioritet porodica i deca
Čestitao, Foto: Nemanja Nikolić/Kurir

gradonačelnik novog sada čestitao dan grada

VUČEVIĆ: Ponosan sam na to šta je Novi Sad 2021. godine - grad u kojem su prioritet porodica i deca

Srećan ti rođendan, voljeni naš grade!

Objavljeno:

„Jednom su me pitali zašto sam tako gimnazijski zaljubljen u Novi Sad.

Nisam umeo da odgovorim. Jer sa najdražim gradom je kao i sa najdražom ženom: nikad nećemo uspeti da objasnimo ni sebi ni drugima šta nas je to tako vezalo…“, ovim rečima je Novi Sad opisao veliki Miroslav Mika Antić, i zaista, danas, kad gasimo 273. svećice na torti našeg divnog grada, taj citat nas obavija, jer zaljubljenost u grad poput nevidljive i neraskidive spone se oseća sve jače sa svakim pređenim korakom. A koraka je bilo mnogo od te daleke 1748. godine, kada je carica Marija Terezija tadašnje naselje Petrovaradinski šanac uzdigla na nivo grada, pa sve do danas. U godinama za nama je voljena Srpska Atina prošla kroz velike promene, a svaki dan je donosio nove korake, nove izazove, ožiljke, ali i važne uspehe.

Ponosan sam na to šta je Novi Sad 2021. godine - grad u kojem su prioritet porodica i deca, mesto s pregršt mogućnosti za obrazovanje i uspeh, Evropska prestonica kulture, regionalni centar u koji ljudi sa svih strana dolaze kako bi osetili duh našeg gostoprimstva, širinu naših ulica i taj neponovljivi šarm Srpske Atine, koji ona već više od dva veka nesebično pruža.

Dragi gosti, uživajte u našem prazniku, a svim Novosađanima čestitam rođendan grada i želim nam ono što želimo našim najbližim - da što duže i u što boljim uslovima slavimo ovaj divan dan. Volimo te, Novi Sade, živeo nam!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.