DOZVOLJENE POSETE KORISNICIMA DOMOVA ZA STARE: Neophodno je ispuniti ČETIRI USLOVA!
Dom za stare / Ilustracija, Foto: profimedia

VAŽNO

DOZVOLJENE POSETE KORISNICIMA DOMOVA ZA STARE: Neophodno je ispuniti ČETIRI USLOVA!

Ministarka Kisić Tepavčević zahvalila je korisnicima domova za stare na pokazanom razumevanju i strpljenju za preduzete mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona

Objavljeno:

Korisnicima ustanova za smeštaj starih lica koji su prošli kompletnu proceduru vakcinacije biće omogućene posete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopštilo je danas ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, tu odluku doneo je Krizni štab za suzbijanje širenja korona virusa na današnjoj sednici, na inicijativu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članice Štaba Darije Kisić Tepavčević.

"Takva odluka doneta je na osnovu evidentnog smanjenja broja obolelih u populaciji Republike Srbije u poslednjim nedeljama i nakon sprovođenja vakcinacije korisnika domova za stara lica", piše u saopštenju.

Uslovi koje je neophodno ispuniti da bi se dobila dozvola za posetu jesu da u poslednjih 14 dana nije bilo potvrđenih slučajeva kovid-19 infekcije kod korisnika i zaposlenih, da je korisnik kome se dozvoljava poseta kompletno vakcinisan, da je od poslednje doze prošlo najmanje sedam dana, kao i striktno poštovanje opštih preventivnih mera.

Ministarka Kisić Tepavčević zahvalila je korisnicima domova za stare na pokazanom razumevanju i strpljenju za preduzete mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona, a zaposlenima na požrtvovanom i predanom radu u zaštiti zdravlja naših najstarijih sugrađana, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.