OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ KA VRHU KOPAONIKA: Vozila su preusmerena, putevi su neprohodni
Sneg i vanredna stuacija, Foto: RINA

snežni nanosi

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ KA VRHU KOPAONIKA: Vozila su preusmerena, putevi su neprohodni

Smetovi zaustavili saobraćaj na putu Brzeće-Kopaonik

Objavljeno:

Kako saznajemo, na području Nove Varoši, gde je juče zbog neprohodnih puteva proglašena vanredna situacija u sedam mesnih zajednica, jutros je nastavljena borba protiv snega koji je zavejao puteve.

Vanredna situacija na snazi je u Draglici, Negbini, Jasenovu, Božetićima, Akmačićima i delovima prigradskih mesnih zajednica Tikva i Brdo. Više sela koje se nalaze na preko 1.200 metara nadmorske visine u ovom području novovaroške opštine, zbog snega visokog preko jednog metra, juče je bilo odsečeno od sveta.

- Juče ujutru nije moglo da se dođe do tridesetak domaćinstava, ali su neki od puteva tokom dana pročišćeni zahvaljući teškoj mehanizaciji koju smo angažovali. Danas je situacija bolja, sneg ne pada, a tokom dana biće prohodni putevi i prema preostalih dvadesetak domaćinstava koja su još uvek odsečena, - kaže za „Blic“ Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Sreća je, napominje on, da u zavejanim selima nije bilo problema sa snabdevanjem električnom energijom s obzriom da sneg u ovakvim prilikama često izazove probleme sa isporukom struje. Istovremeno sa čišćenjem puteva ka novovaroškim selima uklanja se i sneg koji je zatrpao gradsko područje opštine pod Zlatarom.

Smetovi zaustavili saobraćaj na putu Brzeće-Kopaonik

Zbog jakog vetra i snežnih nanosa koje je on stvorio, od jutros u 3.45 u prekidu je saobraćaj na deonici puta Brus-Kopaonik od Brzeća ka hotelu Putnik, saopštili su Putevi Srbije.

Saobraćaj ka našoj najvišoj planini preusmeren je preko Jošaničke Banje.

U saopštenju se navodi da na neporohodnom delu puta nema zavejanih vozila, a ekipe preduzeća Kruševac put su upućene na teren i rade na raščišćavanju smetova.

- Na teritoriji opštine Brus trenutno nema padavina, ali se zbog vetra u višim delovima opštine povremeno ima navejavanja snega na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima, ali smo organizovali preko mesnih zajednica čišćenje, tako da nema odsečenih seoskih naselja - izjavio je za Tanjug zamenik predsednika Opštine Brus Ivan Đokić.

Naglasio je da u slučaju potrebe opština šalje težu mehanizaciju u pomoć mesnima zajednicama.

Snabdevanje namirnicama je uredno, ali ima povremenih prekida snabdevanja električnom energijom, u višim delovima opštine.

- Dešavaju se zbog mraza i verta povremeni prekidisnabdevanja naselja koja se nalazi u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, ali ekipe EPS-a to blagovremeno rešavaju - rekao je Đokić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.