PREMIJERKA OTKRILA: Do sredine novembra biće završena NOVA ZGRADA FON-a
Fakultet organizacionih nauka, Foto: Printscreen/Youtube

radi se

PREMIJERKA OTKRILA: Do sredine novembra biće završena NOVA ZGRADA FON-a

Premijerka je kazala da bez obzira na novonastale okolnosti radovi ne kasne i da će zgrada biti završena 13. novembra

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu biti završena sredinom novembra ove godine.

Ona je prilikom obilaska radova na izgradnji nove zgrade FON-a rekla da je investiranje u prosvetu i obrazovanje na svim nivoima prioritet i da ni u jednom trenutku, bez obzira na vanredne okolnosti i izdatke za borbu protiv koronavirusa, nisu zaustavljani projekti na kojima se radilo.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo što je izgradnja nove zgrade FON-a počela nedelju dana posle proglašenja vanrednog stanja, istakavši da to najbolje govori o kakvom prioritetu je reč.

Premijerka je kazala da bez obzira na novonastale okolnosti radovi ne kasne i da će zgrada biti završena 13. novembra.

Podsetila je da su izgrađene nove zgrade Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektronskog fakulteta u Nišu, a u planu je i izgradnja još jedne zgrade Elektrotehničkog fakulteta, ali i čitav kompleks zgrada umetničkih fakulteta.

Predsednica Vlade je najavila i postavljanje kamena temeljca za novu zgradu BioSens instituta u Novom Sadu.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je da je FON možda i najjači fakultet iz oblasti menadžmenta i informacionih sistema u Jugoistočnoj Evropi, i dodao da se Vlada zalaže za povećanje kapaciteta tog fakulteta.

On je naglasio da smatra da je to velika šansa za maturante i studente jer se svake godine povećava zainteresovanost za taj fakultet.

Dekan FON-a Milija Suknović rekao je da je taj fakultet uspeo da dobije međunarodnu akreditaciju vodećeg akreditacionog tela ASIIN iz Nemačke, što znači da se diploma FON-a ne nostrifikuje i ne prevodi.

Nova zgrada FON-a imaće više od 6.000 kvadrata, a vrednost ugovorenih radova je 6,6 miliona evra.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.