VIŠA SILA KRIVA ZA ŠTETU: Tužilaštvo objavilo da za požar u Jagodini nema odgovornih
Požar u Jagodini, Foto: Printscreeen/Twitter

izgorela kola hitne pomoći

VIŠA SILA KRIVA ZA ŠTETU: Tužilaštvo objavilo da za požar u Jagodini nema odgovornih

U informaciji, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Dejan Djorđević navedeno je da je odluka doneta nakon istražnih radnji

Objavljeno: 22.01.2021. 21:04h

Požar u kojem je pre nekoliko meseci izgorela garaža Doma zdravlja u Jagodini i 16 vozila nije krivično delo, već je to bila situacija nastala usled "više sile" i nema mesta pokretanju krivičnog postupka, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini.

U informaciji, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Dejan Djorđević navedeno je da je odluka doneta nakon istražnih radnji, provera preko Policijske uprave Jagodine i na osnovu veštačenja uzoraka požara UKP Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku iz Beograda.

Garaža Doma zdravlja Jagodine i automobili, izgoreli su 14. aprila 2020. Izgoreli su automobili koji su služili za prevoz bolesnika na hemodijalizuna odelenje Opšte bolnice u Ćupriji, vozila Službe za patronažu i palijativnu negu, apoteke, Fonda za zdravsteveno osiguranje... ,sva vozila osim onih koja su u to vreme bila na terenu.

Vozila nisu bila kasko osigurana, izjavio je ranije Tanjugu direktor Doma zdravlja dr Darko Miletić i dodao da je samo nekoliko minuta kasnije kad je ugašen jedan od automobila, izbio požar koji se veoma brzo proširio na ostala vozila i objekat. U tom požaru vozila su potpuno uništena, kao i krov i oprema u garaži, a zgarište je izgledalo užasno i zastrašujuće. Bilo je i detonacija, najverovatnije od eksplozije reazervoara sa benzinom. Požar nije zahvatio okolne zgrade bolnice, stambene zgrade i mesnu crkvu, koje graniče sa garažom zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Šteta je procenjena na oko 300.000 evra.

Na obnovi garaže još se ništa ne radi. Uklonjeni su samo izgoreli i nagoreli delovi, očišćen prostor. Za zaposlene kod garaže je postavljen kontejner, a vozila su napolju i po snegu, rekli su Tanjugu zaposleni.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media