OŠTRE REČI MINJE SUBOTE POVODOM "SLUČAJA ALEKSIĆ": Mnogi će da stave prst na čelo posle ovoga!
Minja Subota, Foto: Filip Plavčić

šokiran

OŠTRE REČI MINJE SUBOTE POVODOM "SLUČAJA ALEKSIĆ": Mnogi će da stave prst na čelo posle ovoga!

Prema Minji Suboti, roditelji ne upisuju decu u takve škole da bi oni postali glumci već da bi naučili lepotu govora, da bi se družili i imali lepe uspomene iz detinjstva

Objavljeno: 22.01.2021. 18:51h

Kako je celoga života radio sa decom, za Minju Subotu je ova tema jako bolna i strašna. Poznati voditelj je pružio podršku glumicamaa:

“Ja bih se, pre svega, usmerio na ovo kada su u pitanju deca. Pre svega, dajem priznanje mladim devojkama i dramskim umetnicama koje su pokrenule jednu ovakvu stvar i sada je na nama da pronađemo neke zakonske okvire, da usavršimo pristup svemu tome, da iskoristimo ovu tužnu i ružnu situaciju da to popravimo. Šta znači ta škola glume? Pre svega, ko osniva takve škole, koji su tu zakonski okviri, da li postoje licence, se proveravaju ljudi koji tu rade, da li se proverava program i tako dalje. Ja sam danas predsednik upravnog odbora Dečijeg kulturnog centra. Tu je jedna veoma rskošna paleta sekcija, radionice, vajara, slikara, video sekcije, hor koji dobija nagrade… To kad uđete, to je jedna radost, jedan primer jednog centra… S druge strane vam se događa jedna ovakva stvar”, istakao je Minja Subota.

Prema Minji Suboti, roditelji ne upisuju decu u takve škole da bi oni postali glumci već da bi naučili lepotu govora, da bi se družili i imali lepe uspomene iz detinjstva:

“Od njih 100-200, možda jedan postane dramski umetnik. I sada odjednom vidimo nepedagoški odnos prema njima, da su ona maltretirana i tako dalje… Ali gde je vrh? Vrh je da su odabrane one mlade devojke i devojčice koje su pokazale talenat i htele da odu na glumu, da upišu akademiju… i on je njih zloupotrebio”, prokomentarisao je voditelj, a onda se osvrnuo i na ceo pedagoški sistem:

“Mi imamo jedan prosvetni sistem u koji treba da imamo poverenja, jedan od retkih koji fukcioniše, jer ga vode hiljade fakultetski obrazovanih ljudi, pedagoga, stručnjaka, i bore se da ga usavršavaju, a mi sa druge strane dobijemo ovo. Pa, čekajte, da Mika Aleksić dobije Vukovu nagradu? Koja je to provera društva, koje su to kontrole, koja je to, što kažu, povratna veza da mi vidimo ko šta radi?”, rekao je Minja Subota, te se osvrnuo na raniji period, kada je sve, kako kaže, bilo mnogo drugačije.

“Moje kolege i ja smo stvarali pod jednom devizom koju treba svi da usvoje, a to je nas naučio Duško Radović – deci poklanjajte samo najbolje i prema deci se odnosite kao sebi ravnima. Time se treba rukovoditi”, izjavio je čuveni voditelj.

(Espreso.co.rs/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media