Sliku svoju ljubim: Ovi političari i biznismeni su nacrtali sebe na freskama! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Dragan Maric

Oni su besmrtni

Sliku svoju ljubim: Ovi političari i biznismeni su nacrtali sebe na freskama! (FOTO)

Nisu samo biznismeni ti koji vole da se nađu na nekoj freski rame uz rame s svecima
Objavljeno:

U korak ga je pratio Milenko Kostić, čačanski biznismen. Ali, on nije bio sebičan.

Freskopisac ga je smestio u barku kojom plove spaseni, ali nije samo njega! Tu su i njegovo troje dece kao i njegova bivša i sadašnja supruga.

Tako je trgovac automobilima Milenko Kostić u svojoj božjoj kući u Kotraži kod Čačka na fresci nalazi u istom čamcu sa Svetim Nikolom.

Nisu samo biznismeni ti koji vole da se nađu na nekoj freski rame uz rame s svecima. U jednoj crnogorskoj crkvi osvanuo je i lik Josipa Broza Tita.

U pitanju je crkva koja pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a velika prašina podigla se kad se otkriveno da su na freskama pravoslavnog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici prikazani predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito, odmah pored Marksa i Engelsa.

Starešina tog hrama protoprezviter-stavrofor Dragan Mitrović potvrdio je ranije za medije da freska koja prikazuje plamen pakla, a u kome se nalaze Tito, Marks i Engels „personifikuje istorijski period“.

Ima ih još...

- Ceca, Velja Ilić, Toma Nikolić i mnoooooooooooogi drugi koji su dali kintu za izgradnju crkava u Srbiji završili su na zidovima crkava. Ništa novo u tradiciji SPC - napisala je jedna korisnica Fejsbuka.

Ipak, osim jedne ikone koja je navodno uslikana u Trebinju (a verovatno je montaža), mi nismo uspeli da pronađemo Cecu i ekipu na freskama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.