U OVOM DELU SRBIJE JE BEZ STRUJE I GREJANJA NA STOTINE KUĆA: Zbog hladnih učionica đaci jutros NISU IŠLI U ŠKOLU!
Što se tiče putne infrastrukture, prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da su svi putni pravci prohodni i očišćeni, Foto: RINA

ALARMANTNO JE

U OVOM DELU SRBIJE JE BEZ STRUJE I GREJANJA NA STOTINE KUĆA: Zbog hladnih učionica đaci jutros NISU IŠLI U ŠKOLU!

Ulsed kvara na glavnoj trafo stanici bez struje i grejanja ostalo je na stotine građana

Objavljeno: 18.01.2021. 15:50h

Sneg koji je padao tokom jučerašnjeg dana napravio je ozbiljne probleme u snabdevanju električnom energijom na teritoriji opštine Nova Varoš. Ulsed kvara na glavnoj trafo stanici bez struje i grejanja ostalo je na stotine građana.

„Do prekida je došlo tokom jučerašnjeg dana kasno popodne, nema struje a samim tim došlo je i do prestanka rada pumpi za grejanje i radijatori u stanovima, ali i u svim institucijama su bili hladni. To se posebno odrazilo na škole, jer je jutros u učionicama bilo veoma hladno, pa đaci u pojedinim seoskim školama nisu bili u mogućnosti da pohađaju nastavu, a učenici koji idu u srednju školu su vraćeni kući”, kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Nova Varoš
foto: RINA

On je istakao da je kvar otklonjen, ali da su stanovi još uvek hladni.

„Sve češće imamo probleme sa napajanjem električnom energijom, mislim da će nadležni morati ozbiljnije da se pozabave stanjem elektro mreže na ovim prostorima, da ne bi svake zime imali istu situaciju. To se radi kada vemenski uslovi dozvoljavaju, a ne kad padne sneg od pola metra pa je izlazak na teren mnogo teži”, apelovao je Vasiljević.

Što se tiče putne infrastrukture, prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da su svi putni pravci prohodni i očišćeni.

„Čisto je do centra svake mesne zajednice, kao i do brojnih zaseoka, a svi žitelji naše opštine mogu bez problema doći do grada”, zaključio je Vasiljević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media