MALI OLIVER PRIMLJEN U BOLNICU U BUDIMPEŠTI NA LEČENJE! Dobre vesti potvrdila majka
Oliver, Foto: Youtube/printscreen

VAŽNO

MALI OLIVER PRIMLJEN U BOLNICU U BUDIMPEŠTI NA LEČENJE! Dobre vesti potvrdila majka

Oliver Pal Gajodi iz Subotice primljen je prepodne u dečiju bolnicu "Betešda" u Budimpešti, potvrdila je za RTS Oliverova majka Timea Gajodi koja je sa njim otputovala u glavni grad Mađarske.

Objavljeno:

Oliver će u naredne tri nedelje proći detaljne lekarske preglede i biti pripremljen za gensku terapiju skupocenim lekom "zolgensma" registrovanom i odobrenom u SAD.

Timea Gajodi još jednom je zahvalila svim pojedincima i humanitarnim organizacijama, kompanijama iz cele Srbije koji su donirali sredstva za lečenje malog Olivera.

"Neizmerno hvala svima vama koji ste izdvojili pare za SMS poruke, za bazare, licitacije. Zahvaljujući svima vama Oliver sada ima priliku za lepši i zdraviji život", kaže Timea Gajodi.

Oliver je jednogodišnji dečak iz Bajmoka kod Subotice koji boluje od retke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije.

Radi se o progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Za efikasnu pojedinačnu terapiju za ovo oboljenje je potrebno izdvojiti oko 2,3 miliona dolara, a sredstva za lečenje malog Olivera su prikupljena nakon višemesečne humanitarne akcije u Srbiji i Mađarskoj.

Građani Srbije su preko fondacije "Budi human" poslali gotovo 500.000 SMS poruka za lečenje Olivera Pal Gajodija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.