ZAŠTO NIJE PRIJAVILA SILOVANJE RANIJE? Ako vas muči ovo pitanje, ODGOVOR JE U OVIH DVA MINUTA! (VIDEO)
Sukob, Foto: Printscreen Youtube

sukob u emisiji

ZAŠTO NIJE PRIJAVILA SILOVANJE RANIJE? Ako vas muči ovo pitanje, ODGOVOR JE U OVIH DVA MINUTA! (VIDEO)

“Vi ne znate kakav je njezin ugovor. Kako možete? Kako možete dovoditi u pitanje odluku žrtve seksualnog nasilja?” rekla je Veljača.

Objavljeno:

Gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” na HRT-u, poznata glumica, producentkinja, scenaristkinja i aktivistkinja Jelena Veljača sukobila se s voditeljem Aleksandrom Stankovićem. Ona je voditelju poručila da je heteroseksualni beli muškarac koji o silovanju razmišlja sa pozicije moći.

Rasprava je počela kada je voditelj upisao zašto je glumica Selma Hajek dozvolila da je producent zlostavlja i o tome ćutala čak 14 godina.

“To je izjava koja se često čuje kada se govori o seksualnom nasilju. Nju je proživela Selma Hajek.Vi sekundarno viktimizujute Salmu Hajek. To bi vam rekla svaka stručnjakinja. To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste beli heteroseksualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumete da muškarci i žene, čak da su na istoj poziciji moći, da nisu ravnopravni. To feminizam pokušava već jako dugo reći. Nije isto da li muškarac ili žena vode Nedjeljom u 2“, rekla je tom prilikom Jelena Veljača.

U jednom trenutku voditelj je prokomentarisao da on ne bi nastavio da sarađuje sa svojim zlostavljačem, kao što je to uradila čuvena glumica. To je razbesnelo Jelenu Veljaču.

“Vi ne znate kakav je njen ugovor. Kako možete? Kako možete dovoditi u pitanje odluku žrtve seksualnog nasilja?” rekla je Veljača.

Veljača je za ovaj potez dobila mnogo pozitivnih komentara, a poznata je i po tome što je osnovala pokret #spasime i velika je aktivistkinja u borbi za ljudska prava.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.