TEŠKE VESTI: Umro Željko Marković
Preminuo profesor doktor, Foto: Pexels

tuga

TEŠKE VESTI: Umro Željko Marković

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje Eksperta za naučnu oblast Radiologija 2002 godine

Objavljeno: 16.01.2021. 17:13h
  • 6

Profesor dr Željko Marković, specijalista radiologije u Kliničkom Centru Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, preminuo je noćas.

Nakon završenih studija u Beogradu usavršavao se na Grashaden Klinici u Minhenu, Institutu za Radiologiju u Nirnbergu (Nemačka), Hamersmit bolnici u Londonu (GB), Bolnici Univerziteta u Tel Avivu (Izrael).

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje Eksperta za naučnu oblast Radiologija 2002 godine, a 2006. izabran je u zvanje konsultanta UN i UNDP za razvoj radiologije za region Jugoistočne Evrope.

Osnovao je Tomas Džeferson Školu u Beogradu za edukaciju u oblasti ultrazvuka kao i Japansko-Balkansku Uniju Radiologa. Organizovao je više od 20 međunarodnih edukativnih skupova iz različitih oblasti radiologije i dijagnostike.

Noćas je preminuo od posledica corone naš venčani kum prof.dr .radiologije Željko Marković.Jocin drug iz vojske .Kasnije...

Posted by Lucija Dinic on Saturday, January 16, 2021

Držao je predavanja od Meksiko Sitija do Tokija. Bio je poznat kao veliki humanitarac, i čovek koji je nesebično pomagao svojim zemljacima.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media