PACIJENTI KOJI SU PRELEŽALI KORONU NAM SE VRAĆAJU U JOŠ GOREM STANJU: Lekari iz Požarevca apelovali na građane
Lekari iz Požarevca apelovali na građane, Foto: Ministarstvo odbrane

VAŽNO

PACIJENTI KOJI SU PRELEŽALI KORONU NAM SE VRAĆAJU U JOŠ GOREM STANJU: Lekari iz Požarevca apelovali na građane

Iz bolnice kažu da su tokom jučerašnjeg dana imali 15 prijema u bolnicu i 9 otpusta na kućno lečenje

Objavljeno:

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 123 pacijenta sa simptomima korona virusa, svi iz Braničevskog okruga - kovid 19 je potvrđen kod 79, dok se za ostale čekaju rezultati testa.

Iz bolnice kažu da su tokom jučerašnjeg dana imali 15 prijema u bolnicu i 9 otpusta na kućno lečenje. Juče su preminula dva pacijenta iz crvene zone. Reč je o ženi i muškarcu iz Kostolca i Žagubice, 1938. i 1934 godište.

- Trenutno je zauzeto 13 respiratora, tri pacijenta su intubirana, a 10 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 70 pacijenata prima kiseonik. Klinička slika je srednje teška i teška. Trenutno je infekcija potvrđena kod 16 zaposlenih u našoj ustanovi, od kojih je samo jedan na bolničkom lečenju - navode iz požarevačke bolnice.

Kako kažu, situacija je malo bolja, a pritisak na bolnicu nešto manji ali i dalje dnevno hospitalizuju između 10 i 15 pacijenata.

- Poslednjih dana uočili smo da nam se na lečenje vraćaju pacijenti koji su preležali koronavirus, a javljaju se sa pogoršanjem opšteg stanja. Zato apelujemo na sve pacijente otpuštene na kućno lečenje da se strogo pridržavaju propisanih terapija i saveta lekara, jer posledice korone mogu biti fatalne. Takođe, molimo građane da se ne opuštaju zbog blagog pada broja obolelih jer opasnost od virusa nije prošla,a svaka reakcija organizma je individualna. Poštujte i dalje sve mere zaštite - apeluju iz kovid bolnice u Požarevcu.

Dodaju da se u zelenoj zoni trenutno se leči 121 pacijent, a primetan je i porast broja pregleda van kovid sistema.

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.