LEPE VESTI: U OVOM srpskom gradu, stanje sa KORONOM SE SMIRUJE!
Čačak, Foto: Kurir.rs

optimizam

LEPE VESTI: U OVOM srpskom gradu, stanje sa KORONOM SE SMIRUJE!

Prema njegovim rečima krajem janura i početkom februara očekuje se rasterećenje bolničkih kapaciteta u Čačku, prenosi Glas zapadne Srbije

Objavljeno:

Epidemiološka situacija u Čačku ulazi u mirniju fazu, a protekli praznici nisu uticali na pogoršanje i dodatno širenje korona virusa, izjavio je šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u tom gradu Mihailo Luković.

„Na našu radost Nova Godina, Božić i Sveti Nikola nisu bili epidemiološke bombe. Ulazimo u mirniju fazu, pre mesec dana smo imali preko dve stotine ležećih bolesnika u bolnici, a sada je taj broj za pola manji, a Plava hala je ispražnjena. Epidemiološka situacija uvek može da eskalira, ali se nadam da se to neće dogoditi“, izjavio je dr Luković.

Prema njegovim rečima krajem janura i početkom februara očekuje se rasterećenje bolničkih kapaciteta u Čačku, prenosi Glas zapadne Srbije.

„Očekujemo da tada na kovid odeljenjima bolnice bude između 30 i 50 hospitalizovanih pacijenata, a da se polovinom februara izađe iz kovid sistema. Ali sve zavisi od razvoja situacije“, rekao je Luković.

Nakon pristiglih rezultata na teritoriji Moravičkog okruga, korona virus je potvrđen kod još 62 osobe.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.