BELA PALANKA: Nema pijaće vode, evakuisani još uvek van domova
Bela Palanka, Foto: Printscreen/Youtube

ALARMANTNO

BELA PALANKA: Nema pijaće vode, evakuisani još uvek van domova

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković rekao je za Tanjug da bi voda trebalo da dođe do utorka i ukazao da je veliko zamućenje izvorišta Vrelo koje snabdeva Grad vodom

Objavljeno:

U Beloj Palanci, u kojoj je zbog poplava na snazi vanredna situacija, nema pijaće vode, a oko 50 meštana iz romskog naselja Murica još uvek je u Prihvatnom centru za migrante u Divljani.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković rekao je za Tanjug da bi voda trebalo da dođe do utorka i ukazao da je veliko zamućenje izvorišta Vrelo koje snabdeva Grad vodom.

Snabdevanje vodom vrši se uz pomoć Vojske Srbije, kaže Miljković.

Navodi da su tri komisije na terenima, dve u gradskom području, a jedna u naseljima Crvena reka i Dolac.

"Saniraju se posledice, komisije su na terenu... Za vikend bi trebalo da se krene sa dezinfekcijom objekata i nadamo se da će se evakuisani za otprilike 10 dana vratiti u domove", rekao je Miljković.

On je rekao i da uredno snabdevanje električnom energijom, da se kontrolišu bujični potoci, odnosno vodotoci II reda i naveo da će u petak, nakon sastanka Štaba za vanredne situacije, Vladi Srbije uputiti zahtev za pomoć u otklanjaju šteta od poplava.

U Beloj Palanci od jutros je na snazi vanredna situacija, jer je vodostaj Nišave sa sinoćnjih 1,6 metara dostigao tri metra, što je dovelo do velikih izlivanja, izjavio je predsednik opštine Goran Miljković.

Poplave su najviše problema donele naseljima Dolac i Crvena Reka, kao i romskom naselju Murica.

Miljković je rekao i da su Romi iz Murice smešteni u kolektivni centar za migrante u Divljani, nedaleko od Bele Palanke i da je njima u poplavama oštećeno oko 50 kuća.

Dodaje da je oštećeno i 12 kuća u naselju Dolac, kao i jedan most, gde je voda došla gotovo do nivoa mosta.

Miljković je naveo da su uz pomoć Vojske Srbije obezbeđene cisterne sa pijaćom vodom za meštane sela Divljana, Mokra, Krupac i Crvena Reka, koje bi trebalo da budu u upotrebi i narednih sedam do deset dana.

Snabdevanje električnom energijom je uredno, navodi Miljković i ističe da su nadležne ekipe u pripravnosti za nove padavine.

"Imamo uvedena dežurstva od sinoć, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija i javnog i privatnog sektora", rekao je Miljković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.