OLIVER JE KONAČNO PRIMIO SPINRAZU: Samo napred, MALI DIVE, cela Srbija je UZ TEBE!
Mali Oliver, Foto: Društvene mreže

primio lek

OLIVER JE KONAČNO PRIMIO SPINRAZU: Samo napred, MALI DIVE, cela Srbija je UZ TEBE!

Njegova bolest iziskuje neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja

Objavljeno:

Mali Oliver je dete kod koga su nakon mesec dana od rođenja lekari primetili da nešto nije u redu jer nije pomerao nogice i rukice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon jednomesečne hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena mu je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Reč je o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Kada je imao samo dva i po meseca, Oliver je primio svoju prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena je provodio u bolnici nego kod kuće.

Njegova bolest iziskuje neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Na ogromnu radost i uz pomoć svih ljudi velikog srca širom Srbije, novac za lečenje malog Olivera je prikupljen.

Ovaj mališan je pre dva dana primio Spinrazu. Kako kažu, malo je plakao - što je rastužilo njegovu mamu. Takođe mu je urađen ultrazvuk pluća i test krvi. Na svu sreću, Oliver je dobro i sada je ponovo u Bajmoku, sa mamom i tatom.

Kako kažu, veoma su zahvalni svima na pomoći i podršci svake vrste, a mali Oliver će uskoro krenuti u Budimpeštu.

Iskreno se nadamo da će sve ovaj mališan izvući i da ga očekuje svetlija budućnost.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.