NA JUGU SRBIJE SE STANJE NORMALIZUJE! Ali još sve nije gotovo, OVA mesta su NAJUGROŽENIJA
Ilustracija, Foto: MUP.RS

ide na bolje

NA JUGU SRBIJE SE STANJE NORMALIZUJE! Ali još sve nije gotovo, OVA mesta su NAJUGROŽENIJA


Nakon velikih problema u elektro snabdevanju otklonjen je najveći broj kvarova u Novom Pazaru i Tutinu, ali prekida i dalje ima

Objavljeno:

Na poplavljenom jugu Srbije stanje se normalizuje, a probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača. Među njima većinom meštani sela u opštini Medveđa. Vanredna situacija još je na snazi u 12 lokalnih samouprava, iz domova je evakuisano 85 stanovnika. Zbog izlivanja Južne Morave zatvoren je put Kruševac-Niš kod Đunisa.

Otklonjen najveći broj kvarova u Novom Pazaru i Tutinu, ali i dalje ima prekida u elektro snabdevanju

Nakon velikih problema u elektro snabdevanju otklonjen je najveći broj kvarova u Novom Pazaru i Tutinu, ali prekida i dalje ima.

"Elektroprivereda Srbija" uputila je prethodnih dana dodatne ekipe u te opštine kako bi se situacija sa snabdevanjem električnom energijom u najkraćem roku stabilizovala.

Sneg i ledena kiša prouzrokovali su havarije zbog kojih je veliki broj domaćinstava u tim opštinama bio bez struje. Pre dva dana, u opštini Tutin je 90 odsto opštine bilo bez struje.

Ne očekuje se porast vodostaja na Savi i Dunavu

Temperatura je i noćas bila u minusu, u Beogradu nije bilo padavina pa nema leda, ali već za sutra meteorolozi najavljuju nove snežne padavine. Darko Glavaš, sekretar Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima rekao je za RTS da su ekipe Beograd puta sremne za ledeni talas.

Kaže da se tokom ledenih dana ne očekuju padavine, tako da se na rekama ne očekuju nikakvi problemi.

"Beograd je spreman, ne očekuju se problemi na glavnim rečnim tokovima na Savi i Dunavu, ni ni kanalskoj mreži, tako da što se tiče izlivanja reka i porasta vodostaja, to ne očekujemo", rekao je Glavaš.

Nivo Nišave opao je za više od metar kod Bele Palanke, gde je u selima Dolac i Crvena Reka bilo i najkritičnije.

Opala je i Vlasina, ali prekinuto vodosnabdevanje zbog zamućenja u Vlasotincu neće biti brzo rešeno, jer je reka potkopala branu i oštetila cevovod na vodozahvatu.

Ibar je sinoć poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini reke evakuisane.

U tom delu grada je preventivno isključena i struja, prenose mediji. Ibar je ranije poplavio najmanje tridesetak kuća u selima Rudare i Grabovac kod Zvečana.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ekipe na terenu procenjuju kolika je šteta, posle izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice.

Više od tri hiljade ljudi u opštini Kosovska Kamenica od juče je bukvalno odsečeno od sveta nakon rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.

(Espreso.co.rs/rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.