OBOLELI OD KORONE U SRPSKIM SELIMA JEDVA DOBILI LEKOVE I HRANU: Zavejani su, a imali su i SMRTNI SLUČAJ (FOTO)
Traktorima su uspeli da očiste prilaz za deset kuća, Foto: RINA

TEŠKA SITUACIJA

OBOLELI OD KORONE U SRPSKIM SELIMA JEDVA DOBILI LEKOVE I HRANU: Zavejani su, a imali su i SMRTNI SLUČAJ (FOTO)

Traktorima su uspeli da očiste prilaz za deset kuća

Objavljeno: 12.01.2021. 16:38h

Teška situcija izazvana snežnim padavinama i dalje je u prijepoljskim selima.Visina snežnog pokrivača u pojedinim delovima je i preko 50 centimetara, a putevi su potpuno neprohodni. U selu Ivanje u odsečenim domaćinstava žive stari i bolesni, pa su se meštani u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovali kako bi im se očistio put.

- Jedino prevozno sredstvo koje ovde sada može prići je traktor. Čistili smo put do nekih pet kuća koje su najkritičnije, jer u njima žive bolesni kojima smo odneli hranu i lekove. Kad je sneg sve okovao, oni su potpuno nemoćni. U jednom domaćinstvu dvoje meštana je zaraženo korona virusom i njima smo odneli neophodne namirnice - rekao je za Rinu Gojko Koković koji je učestvovao u čišćenju.

Sneg, Prijepolje
foto: RINA

Traktorima su uspeli da očiste prilaz za deset kuća, a još dosta je ostalo zavejano. Put je delimično prohodan, pa sanitet vrlo teško da bi mogao da se probije kroz snežene nanose.

Sneg, Prijepolje
foto: RINA

- U selu je bio i smrtni slučaj. Jedan meštanin preminuo je od korone u pribojskoj bolnici, put mora da se bar malo pročisti kako bi pokojnik mogao biti sahranjen. Jako teška situcija ponavlja se svake zime. Pada veliki sneg, a neki putevi ostaju potpuno neprohodni do proleća - kaže Koković.

Sneg, Prijepolje
foto: RINA

Zbog neuspelog tendera opština Prijepolje ovu zimu dočekala je bez adekvatne mehanizacije, pa je sneg osim na brdsko-planinskom zadao probleme i u gradskom pordučju. Iz Beograda je u Prijepolje stigao jedan kamion za čišćenje snega, koji će biti od velike pomoći u teškim uslovima.

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media