LJUDIMA U ŽITORAĐI FEKALIJE POPLAVILE KUĆE! Muka živa, i ovo im nije prvi put (FOTO)
Žitorađe, Foto: Kurir.rs/ B.R.

NIJE PRVI PUT

LJUDIMA U ŽITORAĐI FEKALIJE POPLAVILE KUĆE! Muka živa, i ovo im nije prvi put (FOTO)

U jednoj od kuća, fekalne vode dostigle su visinu do 40 centimetara

Objavljeno:

U nekoliko ulica u centru Žitorađe, zbog zagušenja kanalizacijskog kolektora došlo je do izlivanja fekalija u kućama, a ovo nije prvi put da meštani ovog dela imaju problem.

U jednoj od kuća, fekalne vode dostigle su visinu do 40 centimetara.

- Već mesecima muku mučimo sa izlivanjem fekalija. Mi smo najniža tačka i onda kod nas nastaje problem. Stvarno nema smisla, moj podrum i sve što je u njemu od juče i to pre kiše je pod fekalijama. Zvali smo i policiju, oni su sačinili zapisnik, ali niti neko dolazi da nam izbaci ove otpadne vode, niti ima naznaka da može da se reš problem - kaže Dragan Kostić čija je kuća sada opet poplavljena fekalijama.

On dodaje da se problem pojavio od kako su bez projekta još dve kanalizacione mreže priključene na kolektor u njihovoj ulici.

Žitorađe
foto: Kurir.rs/ B.R.

Problem je većih razmera i sa druge strane ulice u takozvanom naselju Grivac otpadne vode se ispustaju u kanal kraj puta. Najveći problem su cevi do šahte koje su fi 600, a od sahte ka reci fi 110 pa ne mogu da prime veliku količinu otpadnih voda i dolazi do zagušenja.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća u Žitorađi Slobodan Janković kaže da je upoznat sa problemom.

Žitorađe
foto: Kurir.rs/ B.R.

- Upoznati smo sa problemom i rešićemo ga čim vremenski uslovi to dozvole. Uradićemo još jedan odvod i postaviti još jednu pumpu, ali sada ne možemo ništa - kazao je direktor JKP Žitorađa Slobodan Janković.

Ovaj problem nema veze sa obilnim padavinama i trenutnim poplavama u žitorađskom kraju, ali se pojavio i sada, baš kada su okolne reke u nekoliko sela poplavile domaćinstva, a delimično i u naselju Grivac.

Žitorađe
foto: Kurir.rs/ B.R.

Meštani najavljuju da će tužiti nadležne, jer već godinu dana trpe ogromne štete zbog ove kanalizacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.