INSTITUT BANJICA: Trenutno hospitalizovano 90 pacijenata, SUTRA o izlasku iz kovid sistema
Institut za ortopediju Banjica, Foto: youtube/printscreen

covid-19

INSTITUT BANJICA: Trenutno hospitalizovano 90 pacijenata, SUTRA o izlasku iz kovid sistema

Slavković je dodao da će nakon dobijanja zvanične potvrde Institut Banjica početi smanjivanje kapaciteta, rasporedjivanje pacijenata i dezinfekciju objekta, što će potrajati više dana, pre nego što se bolnica vrati u non kovid sistem

Objavljeno:

Prema rečima dr Nemanje Slavkovića, u Institutu za ortopediju Banjica, koji je početkom decembra ušao u kovid sistem, trenutno je hospitalizovano 90 pacijenata, a šest pacijenata je na intenzivnoj nezi.

Slavković je za televiziju Prva izjavio da je trenutno popunjeno oko 60 odsto kapaciteta bolnice, dok je broj pacijenata na intenzivnoj nezi smanjen za još veći procenat, budući da je u jednom momentu na intenzivnoj terapiji bilo 27 pacijenata.

Odgovarajući na pitanje novinara o izlasku te bolnice iz kovid sistema, Slavković je rekao da je ta informacija dobijena danas, ali da nije potpuno zvanična, i da se očekuje "definitivna potvrda" sutra, nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Slavković je dodao da će nakon dobijanja zvanične potvrde Institut Banjica početi smanjivanje kapaciteta, rasporedjivanje pacijenata i dezinfekciju objekta, što će potrajati više dana, pre nego što se bolnica vrati u non kovid sistem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.