STIŽE SIBIRSKA ZIMA U SRBIJU, ŽIVI ĆEMO DA SE POSMRZAVAMO: Sneg je najmanji problem, pazite samo ŠTA NAM SLEDI
Foto: Printscreen/Youtube

LUDNICA

STIŽE SIBIRSKA ZIMA U SRBIJU, ŽIVI ĆEMO DA SE POSMRZAVAMO: Sneg je najmanji problem, pazite samo ŠTA NAM SLEDI

Biće veselo

Objavljeno:

Nakon što smo novogodišnje praznike proveli uz prolećne temperature, zima je najzad tu! Živa u termometru pokazuje vrednosti koje su u skladu sa najhladnijim godišnjim dobom, ponegde se i zabelelo, a prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u nedelju i ponedeljak nas očekuju nove snežne padavine.

"U nedelju i ponedeljak sneg u svim krajevima, uz stvaranje/ povećanje visine snežnog pokrivača, više padavina u centralnim i južnim krajevima. Takođe, u južnoj Srbiji sneg će mestimično prelaziti u kišu koja će se onda ponegde lediti na tlu", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Da će posle Božića doći do zahlađenja, najavio je i Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meteorologiju.

- Kada je u pitanju razvoj vremena u toku ostalog dela zime, pred nama je svakako njen hladniji deo, koji počinje već od 8. januara i potrajaće barem do oko 21. januara - kazao je on za "Blic" i dodao:

- Tih dana će biti prosečno hladno uz čestu pojavu snega, te se snežni pokrivač očekuje u većem delu nizija Srbije. Dnevni maksimumi često će biti malo ispod nule, dok će u najhladnijim jutrima minimumi ponegde biti i ispod -10 stepeni, posebno oko 13. januara.

Vremenske prilike u Beogradu u narednih 5 dana

U Beogradu se narednih dana očekuju snežne padavine, a maksimalna dnevna temperatura kretaće se oko 1 stepena iznad nule. Najniže dnevne temperature biće stepen do dva ispod nule.

Prvi sneg ove zime u glavnom gradu pao je 29. novembra 2020. godine, a u centru pažnje bila je, naravno, Avala. Visina snežnog pokrivača iznosila je oko jedan centimetar.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.