Pojavili su se krediti za kupovinu školskog pribora, ali, pazite, ima jedna zamka!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

OTVORITE ČETVORO OČIJU

Pojavili su se krediti za kupovinu školskog pribora, ali, pazite, ima jedna zamka!

Pred polazak dece u školu, neke od banaka dosetile su se da ponude građanima namenske kredite za kupovinu udžbenika i školskog pribora.
Objavljeno: 09:30h

Ako razmišljate o opciji kupovine udžbenika na kredit, dobro se raspitajte koji je za vas najpovoljniji, jer ovaj namenski može da bude skuplji od keš kredita.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na primer, ako uzimate namenski kredit za kupovinu opreme i knjiga za školarce u iznosu od 15.000 dinara, sa rokom otplate od šest meseci, efektivna kamata biće vam 18,56 odsto, što je mnogo skuplje od keš kredita.

Međutim, ako uzmete isti ovaj kredit sa maksimalnim rokom otplate od godinu dana i maksimalnim iznosom od 100.000 dinara, u tom slučaju efektivna kamata iznosi 9,59, a to može biti i manja kamata u odnosu na keš kredite.

foto: Zorana Jevtić

Zato je potrebno pogledati i ostale uslove za dobijanje keš kredita i uporediti ih, jer može da se desi da oni budu povoljniji od namenskog.

Roditelji, uzmite šećer i vodu! Izračunali smo koliko vam para treba da pošaljete klinca u školu!

U želji da opstanu među konkurencijom, a u situaciji kada građani beže od novih zaduženja, banke klijentima sve češće nude mogućnosti koje su doskora bile nezamislive.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.