OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE! Dobro pazite ako danas ulazite u auto
Napomena za Zaječar, Foto: Nebojša Mandić

OPREZNO!

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE! Dobro pazite ako danas ulazite u auto

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni

Objavljeno:

Putevi Srbije upozoravaju vozače da su najopterećeniji putni pravci prohodni i da nema snega.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Novog Pazara, Užica, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i takođe se preporučuje oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Ðerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik i Kopaonik - Rudnica.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na putu Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona.

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, pa Putevi apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.