IZLIO SE LIM KOD PRIJEPOLJA: Kiša BEZ PRESTANKA PADA 24 SATA, voda ušla i u DOMAĆINSTVA (FOTO)
Izlio se Lim, Foto: RINA

STRAŠNO!

IZLIO SE LIM KOD PRIJEPOLJA: Kiša BEZ PRESTANKA PADA 24 SATA, voda ušla i u DOMAĆINSTVA (FOTO)

Kako se navodi, voda je ušla i u nekoliko domaćinstava

Objavljeno:

Zbog obilnih padavina izlila se reka Lim u Prijepolju u mestu Šarampov. Poplavljena je saobraćajnica koja vodi od Šarampova ka Ivanju, preko Raišnjeva

Kako se navodi, voda je ušla i u nekoliko domaćinstava. Dodaje se da u prijepoljskom kraju kiša pada poslednja 24 sata, a velike količine padavina bile su i u susednoj Crnoj Gori, pa je došlo do naglog porasta Lima.

Lim, Poplava
foto: RINA

Trenutno su poplavljeni stadion u Brodaraveu, u mestu Jalija, deo Ivanja i Kamenogorskog naselja, deo Šarampova i naselje Zalug. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu, intervenišu tamo gde je potrebno i u stalnoj su pripravnosti.

Lim, Poplava
foto: RINA

Za sada nema poplavljenih domaćinstava, ali pod vodom su poljoprivredne parcele i pomoćni objekti. Tokom dana očekuje se lagana stagnacija i nadamo se da neće biti dodatnog izlivanja. Brana na Potpeći u Priboju radi pojačanim kapacitetom, prilično je veliki dotok i protok vode, kako bi se zaštitilo Prijepolje od daljeg plavljenja, a vodi se računa i o Priboju, koji bi mogao biti poplavljen ukoliko se propusti veća količina vode od dozvoljene“, rekao je za RINU, Goran Posrkača načelnik Štaba za vanredne situacije u Prijepolju.

Lim, Poplava
foto: RINA

Nakon što se u Brodarevu izlila Slatinska reka i odsekla put koji vodi u pravcu nekoliko sela brzom intervencijom JKP „Lim“ problem je saniran, a saobrćaj je ponovo uspostavljen.

(Espreso.co.rs / Tanjug / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.