Milojević: MAKIŠKO POLJE SE RADI PO ZAKONU, NIKO NEĆE BITI UGROŽEN! Beogradski vodovod čak dobija nešto NOVO!
Makiško polje, Foto: Beoinfo

plan regulacije

Milojević: MAKIŠKO POLJE SE RADI PO ZAKONU, NIKO NEĆE BITI UGROŽEN! Beogradski vodovod čak dobija nešto NOVO!

Napominje da postoje tri zone i da su to neposredna zona, odnosno zona 1, uža zona sanitarne zaštite, zona 2, i šira zona sanitarne zaštite, zona 3, gde je Makiško polje

Objavljeno:

Urbanizacija predviđena planom detaljne regulacije za Makiško polje ne ugrožava vodoizvorište koje se nalazi na tom području, kažu u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Deo javnosti tvrdi da će usvajanjem tog plana biti ugroženo vodosnabdevanje građana, a izvršni direktor za razvoj, projektovanje i investicije tog preduzeća, Vladimir Milojević, odbacuje te tvrdnje kao netačne, uz obrazloženje da su izdali stroge uslove za Makiško polje koji su u skladu sa zakonom i koji će sprečiti da beogradsko izvorište bude ugroženo.

"Izdali smo uslove u skladu sa Pravilnikom o određivanju i održavanju beogradskog izvorišta, odnosno zona sanitarne zaštite. Izdali smo stroge uslove koji su u skladu sa zakonom i smatramo da naše izvorište neće biti ugroženo", rekao je Milojević Tanjugu.

Dodaje da je JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" učestvovalo u izradi tog plana kroz izdavanje uslova očuvanja beogradskog izvorišta, vodovoda i očuvanja infrastrukturnih objekata vodovodnog i kanalizacionog sistema u Makiškom polju.

Milojević ističe da se Makiško polje nalazi u široj zoni sanitarne zaštite, odosno zoni 3, gde, kako kaže, ne postoje vodozahvatni objekti, reni-bunari i cevasti bunari za crpljenje podzemnih voda.

"Pošto smo učestvovali u tom planu, smatramo da se kvalitet podzemne i površinske vode na tom području neće promeniti, kao ni kvalitet našeg proizvoda, a to je higijenski ispravna voda za piće", rekao je Milojević.

Napominje da postoje tri zone i da su to neposredna zona, odnosno zona 1, uža zona sanitarne zaštite, zona 2, i šira zona sanitarne zaštite, zona 3, gde je Makiško polje.

Naveo je primer da se novobeogradski blokovi 44, 45, 70, koji su građeni u drugoj polovini 20-og veka, takođe nalaze u široj zoni sanitarne zaštite i da nisu ugrozile vodosnabdevanje građana.

Pored toga, Milojević napominje i da će usvajanjem tog Plana, "Beogradski vodovod" dobiti nove cevovode čiste vode ka važnim punktovima, a to su Železnik i Žarkovo.

"Naše preduzeće je dobilo i priliku da cevovode koji su stari više od 50 godina zameni novim, dobilo je priliku da infrastrukturne objekte, kao što su rezervoari i crpne stanice na tom području, takođe budu rekonstruisane", rekao je Milojević.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media