DOKTOR KON ODGOVORIO ZAŠTO JE OVA VAKCINA OPASNA ZA TRUDNICE: Usred emisije rekao ovo
Korona vesti, Foto: Tanjug printscreen

korona vesti

DOKTOR KON ODGOVORIO ZAŠTO JE OVA VAKCINA OPASNA ZA TRUDNICE: Usred emisije rekao ovo

Predrag Kon gostovao je na RTS-u i objasnio važne stvari koje moramo znati

Objavljeno:

Doktor Predrag Kon istakao je na početku da se dobro oseća nakon primanja vakcine "Fajzer" i rekao da smo prvi put u mogućnosti da biramo koju ćemo primiti.

- Ne verujem u teorije zavere i da nam bilo kakve čipove ugrađuju putem vakcine, jer po mom znanju, to ne može biti u tečnosti - rekao je naš epidemiolog na početku obraćanja.

Takođe, dodao je i da li je Fajzerova vakcina opasna za trudnice

- Nikad se vakcine odmah u samom startu ne preporučuju ni trudnicama, ni dojiljama. To će doći vremenom, sada se izbegava sa time. Teoretski nema nijednog razloga protiv, ali nema dokaza da ništa ne može delovati na plod - rekao je Kon.

Na pitanje koliko pokriva vakcina, rekao je:

- Mutacije idu prvo od onih koje se ne uočavaju, do onih koje se uočavaju odmah. Tu se pokazuje da je veća transmisija, nego kod onih manjih mutacija, to treba da se prati u svetu. S obzirom na saobraćaj, jasno je da može da se prenese vrlo brzo. Pitanje je koje moramo pratiti konstantno - rekao je Kon.

O sednici Kriznog štaba i merama

- Ja mislim da je jasno kako će biti za Novu godinu. Nije realno očekivati da se slavi. Mi smo ostali protiv popuštanja mera. Nećemo pristati na kompromis, pristali smo na činjenicu da su ekonosmki razlozi prevagnuli, pa popustimo pojedine mere. Odlučeno je kako će i šta da bude, bitno je da se sve iskomnentariše. Odlučeno je da bude produženo radno vreme do 20 časova, i u okviru toga, mi smo insistirali da se nešto promeni. Da se bude 4 kvadratnih metara, nego 9 u tržnim centrima, tj. da se smanji poseta takvim mestima - rekao je Kon i poželeo svima srećne i mirne praznike.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.