DOKTORKA KISIĆ POSLE VAKCINE PRIZNALA NEŠTO OGROMNO: Cela Srbija sada zna
Nije dobro, Foto: Tanjug Printscreen

nije dobro

DOKTORKA KISIĆ POSLE VAKCINE PRIZNALA NEŠTO OGROMNO: Cela Srbija sada zna

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević kaže da je napravljen detaljan plan i dinamika vakcinacije u gerontološkim centrima za naredne dane

Objavljeno:

Ona je novinarima nakon obilaska ustanova socijalne zaštite u Aleksincu rekla da je u Nišu u toku vakcinacija u gerontološkom centru, a da će danas biti sprovedena i u Kragujevcu.

Navela je da je plan da se vakcinacija sutra sprovede u gerontološkim centrima u Kanjiži, Vršcu i još nekim mestima. - Napravljen je detaljan raspored - rekla je ministraka i navela da će početkom iduće sedmice vakcinacija biti sprovedena i u gerontoškom centru u Aleksincu. Napomenula je da su korisnici gerontolških centara, kao i zaposleni u tim ustanovama prepoznati kao najosteljivija grupa koju treba zaštiti. Podsetila je da je juče je počela vakcinacija, da sada aktivno učestvujemo u građenju imuniteta, ali da još moramo da budemo strpljivi, jer su i dalje hiljade ljudi zaraženi i veliki je broj preminulih. Kisić Tepavčević, koja je juče primila vakcinu, kaže da se oseća odlično. Navela je da se, kao i posle svake vakcine, poput vakcine protiv gripa, na mestu aplikacije oseća blaži bol koji traje nekoliko sati.

- Nakon toga nisam imala nikakvih simptoma - kaže ministarka i dodaje da se na mestu aplikacije kod nekih javi otok, crvenilo, moguća je i pojava blaže temperature i bolova u mišićima. Navela je da se to sve može očekivati kao neka blaža reakcija organizama na stvaranje antitela i dolaska u kontakt sa antigenima samog virusa. - Vidite da sam dobro i nadam se da će u narednom periodu i korisnici ovog centra biti vakcinisani - kaže Kisić Tepavčević. Napomenula je da je vakcinacija besplatna, ali i dobrovoljna i da svi oni korisnici gerontoloških centara koji žele, mogu da je prime. Vakcinacija, kaže, podrazumave da u momentu aplikacije nema prisutne akutne bolesti, temperature i da osoba nije alergična na neku od komponenti vakcine. - Odziv je izuzetno dobar, veliki broj je zainteresovanih u svim gerontološkim centrima, kako državnim, tako i privatnim - navela je ministarka. Kaže da naši najstariji sugrađani pokazuju kako treba da se ponašamo i kako treba da budemo odgovorni i da su oni prepoznali koliko je značajno da svi aktivno učestvujemo u borbi protiv virusa. Upitana o najnovijim odlukama Kriznog štaba, Kisić Tepavčević kaže da će o tome biti reči na današnjoj konferenciji za novinare.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.