DA LI JE U SRBIJU STIGAO NOVI SOJ VIRUSA? Tiodorović za Espreso otkrio šta su novo utvrdili imunolozi
Branislav Tiodorović i doktorka Marija Zdravković, Foto: Printscreen

krizni štab

DA LI JE U SRBIJU STIGAO NOVI SOJ VIRUSA? Tiodorović za Espreso otkrio šta su novo utvrdili imunolozi

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 14.794 osoba, njih 3.823 je pozitivno, dok je nažalost 49 osoba preminulo

Objavljeno:

Konferencija za medije Kriznog štaba u vezi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji počela je i danas u 15 časova, na kojoj je doktor Branislav Tiodorović zajedno sa Marijom Zdravković, direktorkom Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" odgovarao na pitanja novinara.

Novinar našeg portala Espreso postavio je pitanje članu Kriznog štaba, da li je u Srbiju stigao novi soj virusa iz Velike Britanije?

- Naše kolege imunolozi to za sada nisu utvrdili, moram da kažem da se izuzetno snalaze, tako da oni sve to što rade prateći moguću pojavu mutiranog tipa, jeste u cilju da otkrijemo na vreme. Ja vam mogu reći da smo mi bili za to da se obustavi saobraćaj avionski sa Velikom Britanijom, ali je utvrđeno da se to može kontrolisati, treba biti svestan da virusi imaju sposobnost da mutiraju, rekao nam je Tiodorović.

Prethodno je Krizni štab na sednici zatvorenoj za javnost doneo odluku da za vikend radnje i ugostiteljski objekti rade do 20 časova, a šta nas čeka za Novu godinu još uvek ne znamo.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 14.794 osoba, njih 3.823 je pozitivno, dok je nažalost 49 osoba preminulo.

Na respiratorima je trenutno 300 pacijenata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.