OBRATITE PAŽNJU! Lidl povukao pastu od susama zbog previše pesticida
Ilustracija, Foto: Printscreen

obavezno pogledajte

OBRATITE PAŽNJU! Lidl povukao pastu od susama zbog previše pesticida

Razlog povlačenja je što proizvod nije u skladu sa uredbom Evropske unije 396/2005 i pravilnikom Republike Srbije

Objavljeno:

Trgovinski lanac Lidl povlači sa tržišta pastu od susama zbog prevelike količine sredstava za zaštitu bilja koji su pronađeni u njoj, a kupce je o tome obavestio i putem svog sajta.

- Obaveštavamo vas o povlačenju proizvoda 1001 delights susam pasta, 120 grama, proizvođača WEIAND Gmbh. Razlog povlačenja je što proizvod nije u skladu sa uredbom Evropske unije 396/2005 i pravilnikom Republike Srbije, Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje ( Službeni glasnik RS, br. 132/20), jer je utvrđena povećana količina etilen oksida - navodi se u obaveštenju.

Iz tih ražloga, piše dalje u obaveštenju, ukoliko ste kupili ovaj proizvod sa rokovoma upotrebe mart 2022. i jun 2022. pozivamo vas da proizvod vratite u bilo koju našu prodavnicu.

Navodi se takođe da će novac biti vraćen i bez dostavljenog računa.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod 1001 delights susam pasta, 120 grama sa rokovima upotrebe mart 2022. i jun.2022. proizvođača WEIAND GmbH, a ne na druge proizvode ovog proizvođača, koji se prodaju u Lidlu Srbija kao ni na proizvode drugih proizvođača.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.