DONETA ODLUKA: Vanredna situacija u Vlasotincu produžena, ostaje na snazi DO DALJEG!
Broj pacijenta koji se javljaju u padu, Foto: EPA/Antonio Bat

KORONA VIRUS

DONETA ODLUKA: Vanredna situacija u Vlasotincu produžena, ostaje na snazi DO DALJEG!

Štab još jednom apeluje na sve građane da poštuju propisane mere epidemološke zaštite

Objavljeno:

Vanredna situacija koja je u Vlasotincu uvedena 12. novembra, najnovijom odlukom lokalnog Štaba za vanredne situacije, produžena je i ostaje na snazi do daljeg, pišu Južne vesti.

Broj pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu Doma zdravlja je u padu, a većina pacijenata dolazi na kontrolni pregled.

Poslednjih dana broj testiranih osoba manji je za dve trećine u odnosu na ranije, saopštavaju iz Štaba, a razlog je taj što se smanjuje broj pacijenata sa indikacijama za testiranje.

I pored opadajućih brojeva, štab je doneo odluku da vanredna situacija, uvedena 12. novembra i dalje ostaje na snazi - saopštavaju.

Na snazi ostaju sve mere koje je doneo republički Krizni štab, a u Vlasotincu će "Vodovod" i "Komunalac" nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina, sa težištem na prilazne puteve i platoe ispred Doma zdravlja, zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, kao i mesta ispred banaka i pošte.

Štab još jednom apeluje na sve građane da poštuju propisane mere epidemološke zaštite - nošenje zaštitnih maski, držanje propisane fizičke distance, a da za vreme novogodišnjih i božićnih praznika izbegavaju nepotrebna okupljanja.

Podsetimo, vanredna situacija u Vlasotincu proglašena je 12. novembra na 14 dana, ali je zbog povećanja broja zaraženih krajem novembra Štab odlučio da je produži, a na sednici 4. decembra, učinio je to opet.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.