POTRESNA ISPOVEST Dragoslava: Vatrena stihija odnela sve! Gorelo je sve što sam godinama gradio, više NEMAM NIŠTA
Porodična kuća Dragoslava Veličića je izgorela, Foto: Profimedia

STRAHOVIT POŽAR

POTRESNA ISPOVEST Dragoslava: Vatrena stihija odnela sve! Gorelo je sve što sam godinama gradio, više NEMAM NIŠTA

Sve što im je ostalo je nekoliko ovaca koje ova porodica uzgaja za svoje potrebe

Objavljeno:

Porodična kuća Dragoslava Veličića (67) iz sela Kaona kod Lučana izgorela je u strahovitom požaru, a vatrena stihija odnela je sve - od zidova, prozora i nameštaja, do uspomena i decenija mukotrpnog rada uloženog u nju.

Da nevolja bude još veća, stradala je i stolarska radionica koja se nalazi u prizemlju kuće, a koja je bila jedini izvor prihoda za Dragoslava i njegovu nezaposlenu suprugu. Tako su Veličići, koji imaju dve odrasle ćerke, ostali bez ikakvih primanja, bez odeće i dokumenata, sa neopisivom tugom u srcima zbog gubitka koji ih je zadesio početkom decembra.

U požaru je uništen ceo stambeni prostor, ali i pokućstvo kao i cela stolarska radionica sa svim mašinama i sitnim alatima.

- Ne znamo i dalje šta je tačan uzrok požara. Bili smo u kući kada me je žena probudila, oko 23 časova, rekavši da čuje kako nešto puca. Uspeo sam samo da se obučem, izađem iz sobe i siđem niz stepenice, kada sam ugledao jak dim koji me je zapahnuo. Hitno smo zvali vatrogasce, ali je kuća ipak izgorela cela. Sve je izgorelo - drhtavim glasom, pokušavajući da sakrije suze posle ove ogromne tragedije, priča Dragoslav za Telegraf.rs.

Sve što im je ostalo je nekoliko ovaca koje ova porodica uzgaja za svoje potrebe.

Iako je od požara prošlo gotovo 20 dana, malo je pomaka kada su u pitanju obnova i sanacija onoga što je ostalo posle vatrene stihije. Porodicu Veličić obišli su predstavnici opštine Lučani, a Dragoslav kaže da im je rečeno da će od njih dobiti pomoć u skladu sa zakonskim mogućnostima, u vidu građevinskog materijala.

- Građevinski materijal mi najviše treba, ne tražim ništa drugo. Sve što sam imao je otišlo... Tek sad sve ovo teško podnosim... A šta ću... Nikakva primanja nemam, nemam ništa... Značilo bi mi kada bi neko imao da mi da stolarsku mašinu... jer ja nemam od čega drugog da živim - sa bolom u glasu i ogromnom tugom priča naš sagovornik.

"Ulagao sam 40 godina i sad nemam ništa"

Kaže da je teško opisati emocije koje vas preplavale dok gledate pred sobom kako sve vaše nestaje.

- Šta da vam kažem? Preda mnom gori kuća u koju sam više od 40 godina ulagao i sad nemam ništa... Sve sam to zaradio svojom snagom, a sad gledam ko će šta da mi da - kroz suze će Veličić.

Inače, dodaje, trenutno on i supruga samo prespavaju kod ćerke koja živi na nekih 30 kilometara od njih.

- Tamo prespavamo, pa onda dan provedemo ovde, sređujemo sad bar neku garažu tu - priča Dragoslav.

Veličićima koji sada, bez stolarske radionice nemaju od čega da žive, svaka vrsta pomoći je dobrodošla - od građevinskog materijala, stolarije, krovne konstrukcije, stolarske opreme, odeće, do novčane pomoći.

Za sve one koji žele da pomognu na bilo koji način, mogu da se jave lično Draganu Veličiću na broj telefon 064-086-46-56 ili izvrše uplatu na žiro račun 205-9011008293567-34 (namenski račun za pomoć porodici Veličić).

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.