BEBA SOFIJA JE NEDAVNO PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Sad su sve oči uprte u ono što je okačio njen tata
Sofija Markuljević, Foto: Instagram

Divne vesti

BEBA SOFIJA JE NEDAVNO PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU: Sad su sve oči uprte u ono što je okačio njen tata

Sofija se trenutno nalazi u Los Anđelesu gde se oporavlja od operacije uz fizikalne terapije

Objavljeno:

Slučaj male Sofije koji je celu zemlju digao na noge je dobio svoj srećan kraj. Sofija Markuljević (1) uz sakupljenu donaciju od čak 2,4 miliona dolara uspela je da primi lek Zlogensmu koji joj je omogućio oporavak.

Sofija se trenutno nalazi u Los Anđelesu gde se oporavlja od operacije uz fizikalne terapije. Četiri puta smo pokušali da skupimo potreban novac za decu čije je zdravlje ugroženo, ali Sofija je prvi slučaj koji je uspešno završen.

Sofijin napredak sa velikom srećom dele njeni roditelji na njihovim društvenim mrežama. Pre operacije nije mogla da podigne glavu, a sada, nakon samo četiri meseca, možemo je videti kako sama sedi, jede, ređa figure po veličini i ubacuje lopte u koš.

Srećni smo jer je Sofija sada snažno i samostalno dete.

Takođe, tu je i fotografija koju je Sofijin otac Stefan podelio sa nama, na kojoj je ona ponovo veselo dete koje uživa u društvu i hrani.

Mala Sofija se rodila kao potpuno zdravo dete sa ocenom 9, ali već u drugom mesecu potpuno je izgubila moć da pomera ruke.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po meseca njenog života, utvrdili su retku, ali izuzetno progresivnu i kobnu neuromišićnu bolest po nazivu- Spinalna mišićna atrofija tip I.

Građani naše zemlje su se ujedinili i neverovatnm brzinom su uspeli da sakupe novac koji je omogućio Sofiji da 2.9.2020. primi terapriju Zolgensmu koja joj spašava život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.