VELIKA POBEDA! Trudnica iz Pančeva bila na respiratoru 30 dana, sad je kod kuće čeka BEBICA
Porodilja preživela korona virus, Foto: Profimedia

POBEDA!

VELIKA POBEDA! Trudnica iz Pančeva bila na respiratoru 30 dana, sad je kod kuće čeka BEBICA

U moru loših vesti, dr Slobodan Ovuka za "Srpski telegraf" je ispričao i ovu sa srećnim krajem

Objavljeno:

Porodilja koja je odmah nakon porođaja carskim rezom završila na respiratoru, uspešno je izašla iz bitke sa korona virusom. Za koji dan biće otpuštena iz Opšte bolnice u Pančevu, gde je kod kuće čeka tek rođeno dete, koje je kako saznajemo u odličnom stanju.

U moru loših vesti i tužnih priča o životima koje je odneo opaki virus KOVID 19, direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka za "Srpski telegraf" je ispričao i ovu sa srećnim krajem. A kraj je takav zahvaljujući, pre svega, velikom požrtvovanju i stručnosti lekarskog tima koji se izborio za pobedu života.

Kako je rekao dr Ovuka, respirator je nakon teškog carskog reza bio jedini izbor za ovu ženu.

- Njoj je 8. novembra urađen carski rez. Tada je priključena na respirator. Snimci njenih pluća, kao i skener koji smo ponavljali, pokazivali su da su pluća gotovo nestala, nisu se mogla videti. Priznajem, bili smo veoma uplašeni - govori dr Ovuka.

Ispostavilo se da je ova žena morala da bude priključena na respirator, koji je praktično disao umesto nje punih 30 dana. Svaki dugačak kao večnost.

- Samo snažnom voljom naših lekara, naročito anesteziologa i anestetičara, koji su svih tih dana neumorno bdili nad njom, uspela je da se izbori i pobedi virus. Prošle sedmice skinuta je s respiratora - objašnjava dr Ovuka.

Doktor sa puno radosti i ponosa u glasu ističe da ova porodilja treba narednih dana da izađe iz bolnice i ode kući kod bebe.

- Zahvaljujući velikom iskustvu koje smo stekli u proteklom periodu vezano za koronu, uspeli smo da dobijemo borbu za život majke i deteta. Ovo je sigurno jedan od najlepših događaja koji se desio u periodu teške borbe protiv korone - zaključuje dr Ovuka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.