OVO SU SRPSKI VOJNICI: Niste navikli ovakve da ih vidite, a postoji i OBJAŠNJENJE za sve ovo
Srpska vojska u akciji, Foto: RTS, MOD

ZIMSKI USLOVI

OVO SU SRPSKI VOJNICI: Niste navikli ovakve da ih vidite, a postoji i OBJAŠNJENJE za sve ovo

Daleko od skijaških staza realizovano je preživljavanje na planini, kretanje na nepoznatom terenu uz pomoć karte, kondicioni marš od deset kilometara, a uvežbavani su i taktičke radnje i postupci izviđačke patrole u prikupljanju obaveštajnih podataka

Objavljeno: 10:22h

Pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona BRDM-2M prošli su obuku u skijanju i specifičnu obuku u zimskim uslovima na 51. skijaškom poligonu na Kopaoniku.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da se u skladu sa planiranim aktivnostima, obuka u skijanju odvijala tokom prepodnevnih sati, dok su u popodnevnim i večernjim časovima realizovane teme iz obuke u posebnim uslovima zimi.

Daleko od skijaških staza realizovano je preživljavanje na planini, kretanje na nepoznatom terenu uz pomoć karte, kondicioni marš od deset kilometara, a uvežbavani su i taktičke radnje i postupci izviđačke patrole u prikupljanju obaveštajnih podataka.

Iako je deo pripadnika jedinice prvi put ''stao na skije'', uz zalaganje i stručno vođenje profesora fizičke kulture i instruktora, po završetku obučavanja svi su osposobljeni da na smučkama savladaju zahtevan teren.

Oklopno-izviđački bataljon BRDM-2M je jedinica Kopnene vojske formirana u drugoj polovini 2019. godine.

U fazi je izgradnje operativnih sposobnosti, koja se odvija veoma dinamično pa su za kratko vreme postignuti impresivni rezultati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.