OVO JE SRAMOTNO! Vjosa Osmani ZAHTEVA priznanje GENOCIDA SRBA NAD ALBANCIMA!
Vjosa Osmani, Foto: Printscreen

POTPALJIVANJE

OVO JE SRAMOTNO! Vjosa Osmani ZAHTEVA priznanje GENOCIDA SRBA NAD ALBANCIMA!

Ona je poručila da bi Albanija trebalo da bude snažan glas u međunarodnim organizacijama u kojima Kosovo još nema članstvo

Objavljeno:

Vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani zatražila je danas u razgovoru sa predsednikom Albanije Iljirom Metom u Tirani da Albanija u skupštini usvoji rezoluciju kojom se "osuđuje srpski genocid".

- Želimo da skupština Albanije usvoji rezoluciju kojom bi se osudio genocid nad Abancima na Kosovu. To je učinila naša skupština i želimo da Albanija bude iza nas, kako bismo bili jedinstveni - rekla je Osmani na zajedničkoj konferenciji za medije posle susreta.

Ona je poručila da bi Albanija trebalo da bude snažan glas u međunarodnim organizacijama u kojima Kosovo još nema članstvo.

- Znate da je put Kosova uvek bio pun izazova, ceo naš proces izgradnje države. Mi smo imali Albaniju na svojoj strani. Istina je da je Srbija počinila ratne zločine i genocid i nema druge istine, a ceo svet je to video. Ali da ne bi poništili istinu, potrebna nam je podrška Albanije, da bude naš glas tamo gde nemamo glasa - rekla je Osmani. Meta je istakao je da je važno produbiti saradnju Albanije i Kosova i tako "učiniti granicu nevidljivom". - Međudržavna granica ne samo da će biti nevidljiva, već će se ljudi približiti i razmeniti iskustva. Uverio sam predsednicu Osmani da ćemo i dalje podržavati suverenitet i teritorijalni integritet Kosova - rekao je Meta. On je pozdravio to što su se bivši lideri OVK odazvali Specijalnom sudu u Hagu ne bi li, kako je naveo, "potvrdili istinu i opovrgnuli navode o ratnim zločinima". - Pohvalio sam dostojanstveni stav i izrazio podršku OVK i kosovskim institucijama da se suoče sa pravdom da još jednom potvrde kosovsku pravdu - istakao je Meta.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.